NEWS

Poziv roditeljima na e-upise za sve prvašiće na području Istarske županije

upis-rukopis
06.03.2024. 08:38; ; Početna / Novosti / Iz županije / Poziv roditeljima na e-upise za sve prvašiće na području Istarske županije

S obzirom na do sada prikupljene podatke o zaprimljenim prijavama za upise u prvi razred osnovnih škola putem aplikacije e-građani, apeliramo još jednom na sve roditelje/skrbnike čija su djeca školski obveznici u školskoj godini 2024./2025. da izvrše upis djece u prvi razred osnovne škole putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ , a kojoj se pritupa putem aplikacije e-građani, neovisno o ranije obavljenim predupisima. Oni roditelji/skrbnici koji nisu u mogućnosti izvršiti samostalno prijavu upisa putem navedene aplikacije mogu se javiti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području kako bi škola umjesto njih unijela prijavu u sutav. Rok za podnošenje prijava/zahtjeva je 31. ožujka 2024. godine.

Podsjećamo, kako je Istarska županija, kao osnivač 25 osnovnih škola, u suradnji s gradovima osnivačima osnovnih škola Pulom, Rovinjom, Porečom, Umagom, Labinom i Pazinom, od ove godine na svom području započela s provođenjem upisa u prvi razred osnovne škole elektroničkim putem za svu djecu, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

            U sustavu su roditeljima vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelji mogu odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji prilikom podnošenja prijave mogu izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

            S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

            Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

 

UPRAVNI ODJEL ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email