NEWS
valfresco

Poziv poljoprivrednicima – drugi ciklus prezentacija otvorenih natječaja i natječaja u najavi za poticanje poljoprivrede i sektora vina

Poduzetnicki inkubator
18.02.2020. 13:10; Učitavanja: 90; Početna / Gospodarstvo / Poziv poljoprivrednicima – drugi ciklus prezentacija otvorenih natječaja i natječaja u najavi za poticanje poljoprivrede i sektora vina

Poduzetnički inkubator Poreč u suradnji s tvrtkom Key Consulting iz Poreča, u ponedjeljak 24. veljače u 18:00 sati u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju, organizira drugi ciklus prezentacije otvorenih natječaja za tip operacije: 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, te nacrti natječaja za tip operacije: 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima i 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

U podmjeri 4.2 prihvatljiva su ulaganja u građenje i opremanje objekata za poslovanje s mlijekom i preradom mlijeka, za klanje, rasijecanje, preradu mesa, jaja, voća, povrća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, cvijeća i gljiva, za preradu maslina, komine masline, žitarica, uljarica, pčelinjih proizvoda i sl. Za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda te ulaganja u kupnju mehanizacije, gospodarskih vozila, strojeva i opreme.

U podmjerama 6.2. i 6.4. prihvatljive su aktivnosti iz sektora turizma u ruralnom području; tradicijskih i umjetničkih obrta; izrade suvenira; usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge); prerade, marketinga i trženja proizvoda.

Uz navedene raspisane natječaje prezentacijom će se obraditi i slijedeći natječaji u najavi iz Vinske omotnice: ? *Restrukturiranje i konverzija vinograda te

*Ulaganje u vinarije i marketing vina. Mjera restrukturiranje i konverzija vinograda omogućava ulaganja u zamjenu sorte / sorata i / ili premještanje vinograda i ulaganja u poboljšanje vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom. Mjera ulaganje u vinarije i marketing vina omogućava ulaganja u izgradnju / rekonstrukciju vinarija i / ili prezentacijskih i/ili prodajnih objekata te kupnju novih strojeva i opreme. Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranima, a posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima registriranima za poljoprivrednu djelatnost, trgovačkim društvima za poljoprivrednu djelatnost, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika te Vinogradski registar.                                                                          

Broj mjesta je ograničen, a prijavu možete izvršiti putem e-mail adrese: [email protected] , najkasnije do ponedjeljka 24. veljače 2020. do 12:00 sati ili do popunjenja raspoloživih mjesta.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email