NEWS
valfresco

Poziv na sudjelovanje na okruglom stolu prigodom obilježavanja Europskog tjedna strukovnoga obrazovanja

01.12.2016. 14:25; Učitavanja: 155; Početna / Gospodarstvo / Poziv na sudjelovanje na okruglom stolu prigodom obilježavanja Europskog tjedna strukovnoga obrazovanja
15232252_1212290432183447_3966007028159820315_n

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Zainteresirani sudionici Tjedna imat će priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.
Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju službeno počinje uvodnim događanjem 5. prosinca u Bruxellesu. Svečanom dodjelom nagrada u Bruxellesu 9. prosinca završava Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
Tijekom Tjedna događanja će se istodobno održavati na europskoj, državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te u ostalim zemljama sudionicama. Sva uspješna događanja tijekom 2016. koja će biti organizirana diljem Europe (uključujući i događanja održana prije samog Tjedna) predstavit će se na društvenim mrežama, internetskim stranicama, u javnim objavama i videozapisima te na forumima.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju otvoren je za sve organizacije iz svih 28 zemalja članica EU-a, svih članica Europske slobodne trgovinske zone (Norveška, Island, Lihtenštajn i Švicarska) ili država kandidatkinja.
Turističko-ugostiteljska Škola Antona Štifanića Poreč odlučila je uključiti se  u predstavljanje vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s obzirom na čvrstu povezanost programa za zanimanja Škole i vodeće gospodarske grane u Gradu i Županiji. Stručna vijeća Škole predložila su sljedeće aktivnosti:

  • Snimanje promotivnoga filma o programima za zanimanja u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč trajanja do 5 minuta
  • Organizaciju okrugloga stola na temu povezanosti strukovnog obrazovanja i tržišta rada
  • Javnu prezentaciju provedenih projekata u Školi u posljednjih deset godina s prezentacijom učeničkih postignuća i kompetencija
  • Gastronomsku radionicu za učenike osnovnih škola

Moto manifestacije je “Otkrij svoje talente”. Na tu je temu smiljen promotivni film koji će po prvi puta biti prikazan u tjednu stukovnoga obrazovanja. Događanja u u organizaciji Škole prijavljena su Europskoj komisiji i vidljiva su na interaktivnoj karti Europe na stranici European Vocational Skills Week.

Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. s početkom u 11 sati u konferencijskoj dvorani Obrtničkoga doma u Poreču, Partizanska 5a. Tema okruglog stola je: Partnersvo u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Pozivamo Vas da svojim dolaskom i uključivanjem u raspravu doprinesete kvaliteti zaključaka skupa na ovu iznimno važnu temu u strukovnom sektoru ugostiteljstva i turizma. Moderatorica skupa bit će Tihana Radanović  Šegon, stručna suradnica pedagoginja. Molimo Vas da svoj dolazak i sudjelovanje potvrdite na adesu : [email protected]

Print Friendly, PDF & Email