NEWS
Best of Poreč

POZIV NA OKRUGLI STOL: Kultura iz naših cipela

06.11.2013. 14:13; ; Početna / Kultura / POZIV NA OKRUGLI STOL: Kultura iz naših cipela
porec-dox4

u ponedjeljak, 11. studenog u 11 sati na Trgu slobode u Poreču (u slučaju kiše u Circolu)

Poštovana/i,

Građanska inicijativa OKUP organizira okrugli stol o kulturnoj politici grada, koji je potaknulo otkazivanje već etabliranog programa Poreč dox.

Na okrugli stol su pozvani građani poreča i oni koji u Gradu odlučuju o programima u kulturi, pa očekujemo zanimljiv dijalog. Predvidjeli smo dva sata za razgovor, ali ćemo, ovisno o zanimanju građana, biti fleksibilni.

Razgovor kanimo početi tezom:

Kultura našeg grada oblikovana je kroz njegovu više nego dvije tisuće godina dugu povijest postojanja, a posljednjih je sedam desetljeće, povezana s turizmom, kulturna politika Poreča bila važan dio javne politike i bez te dimenzije naša lokalna sredina sigurno bi bila siromašnija, ne bi danas ovako izgledala.

Kanimo postaviti sljedeća pitanja:

Gdje smo danas? Postoji li kulturna politika grada, kakav je njen sadržaj, tko je sudjelovao u njenoj izradi, kako su građani i građanke uključeni u stvaranje kulture svoje zajednice? Jesu li uopće uključeni? Tko odlučuje o programima financiranima javnim novcem i na temelju kojih kriterija?

Ne nađemo li odgovore na ova pitanja, nadamo se barem da ćemo dogovoriti kako možemo surađivati u traženju odgovora.

“Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva”

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani