NEWS

Povodom proslave Dana oslobođenja, Dana Grada i Praznika rada ovog vikenda najavljena brojna događanja

CARINSKI GAT I GRAD 1.1.2023-35
24.04.2023. 15:16; ; Početna / Slider / Povodom proslave Dana oslobođenja, Dana Grada i Praznika rada ovog vikenda najavljena brojna događanja

Grad Poreč-Parenzo je, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča, pripremio je bogat program povodom proslave Dana oslobođenja Poreča,  Dana Grada i Praznika rada, koji su danas na konferenciji za novinare najavili predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar, direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik, glasnogovornica Grada Poreča-Parenzo Ajna Temimović i Denis Terlević iz Biciklističkog kluba Poreč.

Proslava počinje svečanom sjednicom Gradskog vijeća u petak, 28. travnja u 12 sati u Istarskoj sabornici.

„Tradicionalno, uz osvrt na godinu za nama, na svečanoj sjednici dodijelit će se i priznanja zaslužnim građanima. Prošlog je tjedna Gradsko vijeće izglasalo kako je ovogodišnji dobitnik Povelje „30. april“ Aldo Milotić, nekadašnji direktor Centra usmjerenog obrazovanja Poreč i Instituta za poljoprivredu i turizam. Gradonačelnik će na svečanoj sjednici dodijeliti i gradske plakete te zahvalnice zaslužnim građanima, koji su svojim radom i zalaganjem ostavili trag u našoj zajednici.“, rekao je Rabar.

Proslava na Trgu slobode i carinskom gatu

Glasnogovornica je najavila kako će se, povodom Dana Grada, Dana oslobođenja i Svjetskog dana plesa, na Trgu slobode u petak, 28. travnja u 17 sati predstaviti plesna udruga MOT08, dok će u subotu, 29. travnja od 10 nastupiti udruga USB. Na istom će se mjestu u subotu od 11.30 do 13.30 sati i nedjelju od 11 do 13 sati svi moći zabavljati uz glazbu porečkih bendova. Nakon vrlo lijepe proslave ulaska u Schengen 1. siječnja, proslava će se održati i na carinskom gatu, gdje će sve okupljene dočekati hrana, živa glazba i DJ, i to također tijekom subote i nedjelje od 12 do 19 sati.

Prvi maj na Gradskom kupalištu

Velika tradicionalna proslava povodom Praznika rada sprema se i za 1. svibnja na Gradskom kupalištu, gdje će se već od jutra zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz Orchestru Istrianu i Funbox band, te bogatu gastro ponudu.

„Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u programu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo različitim izložbama, druženjima, kvizovima i programima.“, rekla je Temimović.

„Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja,  prosječno oko 12.000 gostiju dnevno. Državljani Italije i Slovenije imaju ovog tjedna velike nacionalne praznike, zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz goste iz Njemačke, Austrije i domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvoreni.“ najavio je Velenik.

Velenik i Terlević najavili su i tradicionalnu Prvomajsku rekreativnu biciklističku Parenzanu, koja će se održati u subotu 29. travnja

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email