VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Povodom Dana žena Aminess svojim zaposlenicama osigurao slobodan dan i organizirao prigodno druženje

Aminess_Dan zena
07.03.2024. 10:47; ; Početna / Gospodarstvo / Povodom Dana žena Aminess svojim zaposlenicama osigurao slobodan dan i organizirao prigodno druženje

Žene čine više od 56% zaposlenih u Aminessu te su ključan faktor u razvoju kompanije koja nastoji biti poslodavac jednakih prilika kroz osnaživanje žena i slaveći njihove uspjehe.

Tvrtka Aminess Hotels & Resorts, jedna od vodećih i najbrže rastućih turističkih kompanija u Hrvatskoj, svoj uspješan razvoj i poslovne rezultate postiže zahvaljujući motiviranim te odanim zaposlenicama i zaposlenicima. Istovremeno, zbog visoke reprezentacije i stalnog rasta broja žena u radnoj snazi i na ključnim pozicijama, Aminess je primjer dobre prakse na hrvatskom tržištu, a svojim programima zapošljavanja i edukacija nastoji održavati visoku zastupljenost žena u organizaciji i na rukovodećim te menadžerskim pozicijama.

Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana žena Aminess posebno ističe važnost svih žena u radnoj snazi, koje čine više od 56% ukupnog broja zaposlenih u kompaniji. Visoki udio žena ne odnosi se samo na ukupne brojke zaposlenih, već i na vodstvo i rukovodeće pozicije gdje žene čine gotovo 47% voditeljskih pozicija i gotovo 50% menadžerskih pozicija.

Prije nekoliko godina kompanija je pokrenula Ami Woman projekt u sklopu kojeg i ove godine svojim zaposlenicama povodom Dana žena daruje jedan slobodan radni dan koji mogu iskoristiti tijekom cijele godine, te uoči samog praznika, u četvrtak 7. ožujka organizira prigodno druženje uz ručak na svim Aminess lokacijama.

„Aminess je ponosan na svoj imidž poslodavca jednakih prilika koji slavi i osnažuje žene zaposlene u kompaniji. Uvijek ćemo biti podrška našim zaposlenicama, slaviti njihove uspjehe i na taj način pokazivati našu zahvalnost. Zbog toga smo pokrenuli projekt Ami Woman, za koji mi je iznimno drago da je postao svojevrsna tradicija u kompaniji. Njime želimo posebno istaknuti žene u organizaciji te pridonijeti jačanju svijesti o važnosti uloge žena u društvu, njihovoj snazi i sposobnosti ali i podršci koju im moramo pružati.“ – izjavila je predsjednica Uprave Aminessa Zrinka Bokulić, koja i sama ima više od 15 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u Aminessu.

Uz ovo prigodno priznanje ženama u organizaciji, Aminess svojim brojnim internim programima nastoji motivirati i educirati sve svoje zaposlenike. Aminess hoteli, kampovi i vile mogu dnevno ugostiti više od 15 tisuća gostiju te su educirani zaposlenici ključna karika u spremnosti tvrtke za nadolazeću turističku sezonu i pružanje nezaboravnog iskustva boravka u destinaciji za goste. Zbog toga tvrtka godišnje izdvaja više od 200.000 eura u razne interne programe edukacija i usavršavanja.

Svim Aminess zaposlenicima osigurana su stimulativna primanja, poput sezonske nagrade od lipnja do rujna u iznosu do 1.120 eura, jubilarne nagrade zaposlenicima, regresa, božićnice u iznosu do 600 eura, poklon bona za kupovinu u iznosu do 140 eura, dara djeci u iznosu 140 eura i dara za rođenje djeteta. Materijalni uvjeti rada povećavaju se svake godine, zbog čega se već sad više od polovine sezonskih zaposlenika vraća raditi u Aminessove objekte.

 

Print Friendly, PDF & Email