Best of Poreč

Povodom dana Sv. Florijana: zahvala porečkim vatrogascima koji su lani odradili rekordan broj intervencija

vatrogasci3
04.05.2021. 11:19; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Povodom dana Sv. Florijana: zahvala porečkim vatrogascima koji su lani odradili rekordan broj intervencija

Povodom dana zaštitnika vatrogasaca – Sv. Florijana, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč Denisom Matoševićem, te dežurnom smjenom vatrogasaca u Vatrogasnom domu.

Kako je istaknuo zapovjednik Matošević protekla im je godina bila izuzetno izazovna, imali su preko 620 intervencija – lani od samog početka epidemije koronavirusa radili su 24 sata dnevno, a osim što sudjeluju u provođenju mjera Stožera civilne zaštite, pripremali su se i odradili protupožarnu sezonu. Prošle jeseni imali su brojne intervencije zbog poplava, te krajem godine u organizaciji i pružanju pomoći potresom razorenim područjima u Banovini.

Čestitajući im blagdan njihova nebeskog zaštitnika, gradonačelnik je istaknuo kako je ovaj dan prigoda za naglasiti značaj vatrogastva u komunalnom, preventivnom i zaštitarskom životu grada Poreča, ali i u društvenom.

-Sa zapovjednikom Matoševićem čujem se svakodnevno i po nekoliko puta na dan i znam da od samog početka širenja koronavirusa intenzivno rade i sudjeluju u provođenju mjera Stožera, kako lani na početku širenja pandemije, tako i sada kada su nam pomoć i podrška u provođenju cijepljenja na cjepnim punktovima, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako JVP-CZP Poreč do rujna očekuju četiri nova vozila koja se nabavljaju na razini Istarske županije, dok iz državnog programa dolazi jedno veće vatrogasno vozilo za gašenje šuma.

Također u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo vatrogasci provode i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, posebno važan i značajan projekt kojim će JVP-CZP Poreč dobiti vrijednu opremu u iznosu od 700.000 kuna. To će omogućiti da porečka postrojba bude jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja će biti opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave, najavio je gradonačelnik.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani