NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Povodom Dana Planeta Zemlje u Poduzetničkom inkubatoru besplatna informativno-edukativna radionica “Zeleni ured”

10.04.2017. 09:11; ; Početna / Gospodarstvo / Povodom Dana Planeta Zemlje u Poduzetničkom inkubatoru besplatna informativno-edukativna radionica “Zeleni ured”
Zeleni ured

Grad Poreč – Parenzo i gradsko poduzeće Parentium d.o.o., u suradnji s Odjelom za sustavno gospodarenje energijom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zagreb, povodom obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlje pozivaju obrtnike, poduzetnike i druge zainteresirane osobe na edukacijsko motivacijsku radionicu pod nazivom ”Zeleni ured”, koja će se održati u četvrtak, 20. travnja 2017. godine s početkom u 12:00 sati u prostorima Poduzetničkog inkubatora Poreč, na adresi Žbandaj 34a, Žbandaj.

Edukacijsko motivacijska radionica namijenjena je obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima i drugim zainteresiranim osobama koja za cilj ima podizanje svijesti o energetskoj učinkovitosti.

Zeleni ured naziv je za skup aktivnosti koje bi zaposlenici u okviru redovnih aktivnosti trebali prakticirati, kako bi se u svakodnevnom uredskom poslovanju smanjili troškovi za energente i vodu, te materijal koji se koristi, a ujedno i povećala učinkovitost korištenja resursa, te smanjio negativan utjecaj na okoliš.

Na radionicama se govori o klimatskim promjenama, energetskoj učinkovitosti, područjima potrošnje energije, te konkretnim savjetima vezanim za uštede u uredima i u vlastitim domovima. Moguće uštede za energente i uredske resurse su oko 10 %, primjenom savjeta s radionice.

Cilj radionice je postići barem minimalnu promjenu ponašanja zaposlenika prema potrošnji energije kako bi se smanjio negativan utjecaj prema okolišu i ostvarile novčane uštede.

Ljudski čimbenik je pri provođenju sustavnog gospodarenja energijom u uredima od velikog značaja, a njegova uspješnost ovisi o spremnosti na promjene obrazaca ponašanja, ali i o stupnju educiranosti o ovoj tematici.

Za sve sudionike radionice, Grad Poreč – Parenzo u suradnji s APN-om, osigurao je besplatne informativno edukativne alate čijom se primjenom u svakodnevnom korištenju energije mogu ostvariti značajne uštede.

Predviđeno trajanje edukacijsko motivacijske radionice je 2 sata.

Edukacija je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna radi što bolje organizacije, te ograničenog broja sudionika.

Prijave se vrše putem telefona na brojeve 052 / 634-304 ili 052 / 451-198 ili putem slanja ispunjenog prijavnog obrasca na e-mail: [email protected] do popunjenja broja sudionika odnosno najkasnije do srijede, 19. travnja 2017 godine.

Prijavnica

Print Friendly, PDF & Email