NEWS
VALFRESCO sredina

POUP Poreč objavilo natječaj za skladbe 34. susreta pjevačkih zborova "Naš kanat je lip"

23.01.2005. 00:00; ; Početna / Obavijesti / Natječaji / POUP Poreč objavilo natječaj za skladbe 34. susreta pjevačkih zborova "Naš kanat je lip"

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje

NATJEČAJ za skladbe namijenjene amaterskim pjevačkim zborovima 34. susreta pjevačkih zborova "Naš kanat je lip", koji će se održati u lipnju 2006. godine u Poreču.

Skladbe trebaju biti utemeljene na značajkama istarko-primorskog pučkog melosa (istarskoj ljestvici) i čakavskoj riječi u umjetničkoj obradi.

Dužina jedne skladbe može biti najmanje od 4 i najviše do 10 minuta.

Skladbe su namijenjene mješovitim, muškim i ženskim zborovima i vokalnim skupinama (a cappella ili uz glasovirsku pratnju). Poželjno je da su dostupne srednjem stupnju amaterskih zborova.

Dodjeljuju se tri nagrade u novčanim iznosima (prva, druga, treća) uz plakete "Naš kanat je lip".

Nagrađene skladbe izvodit će se na Susretu i bti će tiskane u VIII. zbirci nagrađenih skladbi "Naš kanat je lip" 2006. godine.

Djela ne smiju biti prethodno izvođena niti tiskana.

Natječaj traje do 30. rujna 2005. godine.

Organizator natječaja stječe pravo javnog izvođenja i objavljivanja nagrađenih skladbi bez naknade autorima i izvoditeljima.

Skladbe slati pod šifrom u tri primjerka na: Pučko otvoreno učilište Poreč, za Natječaj "Kanta", 52440 Poreč, Narodni trg 1

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna