NEWS

Potpisani Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima

IMG_01
19.03.2019. 22:30; ; Početna / Gospodarstvo / Potpisani Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima

U Ministarstvu turizma, u Zagrebu, danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima sa sedam županija Jadranske Hrvatske. U ime Istarske županije, ugovor s ministrom turizma Garijem Capepelijem je potpisao župan Valter Flego.

„Motiv dolaska gostiju u određenu destinaciju su prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, enogastronimija, ali i u zadnje vrijeme sve više i sigurnost čiji je sastavni dio zdravstvena skrb. Za Istru kao najturističkiju regiju u Hrvatskoj, od iznimne je važnosti jamčiti gostima dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Ako uzmemo u obzir da tijekom špice sezone, stanovništvo Istre dvostruko naraste, svjesni smo što to znači za naš zdravstveni sustav i zato pozdravljamo projekt Ministarstva turizma putem kojeg se sufinancira medicinska pomoć u turističkim ambulantama“, istaknuo je župan Flego.

„Međutim, ono što želim posebno naglasiti je da smo Županija koja najviše u RH izdvaja za zdravstvo i socijalnu skrb. Za nadstandard u zdravstvu na godišnjoj razini, Županija, u suradnji s JLS-ima, izdvaja oko 5 milijuna kuna, čime nadoknađujemo ono što ne pokriva Ministarstvo zdravstva. Od navedenog iznosa samo Županija iz svog proračuna godišnje izdvaja gotovo milijun. Time želimo svim našim građanima, ne samo gostima, omogućiti skrb kakvu i zaslužuju“, zaključio je župan Flego.

„Stalni porast broja gostiju i financijskih učinaka u turizmu rezultat je, između ostaloga, imidža Hrvatske kao sigurne destinacije, što postaje važan čimbenik u odabiru destinacije. Potvrdu tome dalo je i posljednje TOMAS istraživanje u kojem su turisti u hrvatskim turističkim odredištima vrlo visoko ocijenili osobnu sigurnost kao element zadovoljstva. Osim timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma sufinancira i Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te koristim priliku da zahvalim svima na naporima koje ulažu u očuvanju sigurnosti svih posjetitelja i domicilnog stanovništva“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

            Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva turizma kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom vršnih turističkih mjeseci u godini i osigurati potrebnu medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca. Tako će i ove godine Ministarstvo turizma sufinancirati potrebe sedam županija za dodatne medicinske timove u turističkim odredištima iznosom od 1,5 milijuna kuna.

 

KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email