NEWS

POTPISAN DRUŠTVENI UGOVOR O OSNIVANJU PRVE VELETRŽNICE RIBE U HRVATSKOJ

09.06.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / POTPISAN DRUŠTVENI UGOVOR O OSNIVANJU PRVE VELETRŽNICE RIBE U HRVATSKOJ
160Veletrznica.jpg

 UMAG – Ministar poljoprivrede Petar Čobanković, županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović, porečki gradonačelnik Edi Štifanić i Nivio Stojnić iz tarske Ribarske zadruge »Istra« potpisali su jučer društveni ugovor o osnivanju trgovačkog društva Veletržnica ribe Poreč, pa se početak gradnje tog objekta, prvog u Hrvatskoj i vrijednog oko 11 milijuna kuna, očekuje za desetak dana u servisnoj zoni Čimižin.

Dovršetak radova planiran je za kraj 2006. Bez komentara i rasprave za direktora te tvrtke imenovan je pročelnik za komunalne djelatnosti u Gradu Poreču Milan Laković. Jednoglasno je izabran i Nadzorni odbor u čijem su sastavu Nivio Stojnić, pomoćnik županijskog pročelnika za poljoprivredu Graciano Prekalj, Josip Marković iz resornog ministarstva te u ime Grada Poreča Denis Žužić i Petar Mušković.

Antolović je istaknuo da se radi o pilot-projektu u našoj zemlji. Građevinska dozvola izdana je krajem lanjskog prosinca, a javni natječaj za izbor izvođača radova dovršen je prije desetak dana.

Temeljem Zakona 84/2001 Republike Italije ta je država za izgradnju veletržnice donirala 650 tisuća eura, plus još sto tisuća eura za izradu potrebne dokumentacije. Hrvatsko resorno ministarstvo osiguralo je 900 tisuća kuna, a ostalo će uložiti Istarska županija i Grad Poreč zajedno s kreditnim sredstvima.

Skupština je trajala svega desetak minuta, a održana je iznimno u umaškoj gradskoj palači zbog otvorenja 1. sajma ribarstva Crofish. Međutim, na njezin početak čekali smo 45 minuta zbog kašnjenja Čobankovića i njegove pratnje.

Isprike nismo čuli.

Print Friendly, PDF & Email