NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Potop zbog 80 litara kiše po m2 !

30.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Potop zbog 80 litara kiše po m2 !
355DSC08078.JPG


Današnja nam je kiša samo obnovila saznanja o katastrofalnom stanju i organizaciji oborinske kanalizacije u Poreču. Jer velika većina lokvi-jezera u samom gradu ne bi nastajala da su oborinski odvodi organizirani i povezani kao u nekim drugim, ne tako dalekim gradovima. Prisjetimo se lokve na Peškeri, koja ponovno nije sanirana, iako se je prije 2 godine tamo sređivao park, a sada se gradila kanalizacija za Balotu, pa ostalih silnih lokvi-jezera počevši od gradske Rive, ex Robne kuće, raskršća kod Lacopa, itd.

Ukupnom umjetinčkom dojmu značajno pridonosi i izum naših cestara koji umjesto postavljanja rubnjaka s jasnim odvodima za vodu, uz glavne ceste NADOSIPAVAJU pijesak i tako uzdižu rub iznad nivoa kolnika. Voda ostaje na cesti, a dalje se zna. I kada tome još dodamo i nebrigu oko održavanja postojećih odovodnih kanala koji su zarasli u travu i grmlje, dobijemo tragično-komičnu sliku vožnje po potocima umjesto po cestama. Tako je na svim prometnicama poreštine, bez obzira iz kojeg smjera dolazili.

Spomenimo i biserni izum kada vodu dovedu do određene točke i od tamo puste da se slobodno dalje prelijeva "prema vlastitom nahođenju" kao što je to primjer na prometnici kod vile Arlen.

Slike u prilogu prikazuju današnju situaciju u lučici, te na cesti od smjera Vrvari.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email