NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Postavljen prvi sloj asfalta na prespoju prema Peškeri

04.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Postavljen prvi sloj asfalta na prespoju prema Peškeri
883IMG_2836.jpg


Drugi dio te nove prometnice/ulica prema naselju Balota priprema se i možda se dogodi da i tamo radovi prestanu do 15.6., kada je službeni početni datum obustave svih radova na području grada. Naravno, igre oko toga od kuda do kuda je zona zabrane vječne su i uvijek postoji "rupa" u objašnjenju kao sigurnosni ventil.

Hoće li novi prespoj od rotora Somogy-Partizanska ulica prema Peškeri stvarno opravdati i najave čelnika Grada, kako će se znatno rasteretiti promet kroz grad, vijdeti ćemo već prvog oblačnog dana ili najkasnije 15. lipnja, kada će očekuje prvi pravi val turista.

Prespoj sa čak dvije pješačko biciklističke staze iskorak je po svojoj konfiguraciji u Poreču, gdje takih širokih aleja baš i nemamo. Vjerojatno se očekuje povećana koncentracija stanovništva na tom području, obzirom na broj novih stanova u toj zoni.

Primijetimo i kako se jedna pješačko-biciklistička staza nastavlja sve do Peškere.

Istovremeno, vidljive su oznake trakama unutar velikog parkirališta koje su izolirale zadnja 3 parking mjesta svakog parkirališnog reda, a neslužbeno doznajemo da će Usluga na toj liniji probiti prolaze između pojedinih parkirališnih redova i tako omogućiti normalno prometovanje unutar parkirališta. Taj je zahvat moguće očekivati "već" u tijeku ove sedmice.

Još kad bi se prihvatila činjenica da taj parkirni prostor mora imati i drugi ulaz/izlaz prema Peškeri…. sve bi na kraju bilo "rože i fiori" 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email