NEWS

Postavljanje privremenih kućica na korištenje OPG-ima kako bi se djelomično otvorile zelene tržnice u Puli

Trznica Pula zgrada_4
03.04.2020. 12:39; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Postavljanje privremenih kućica na korištenje OPG-ima kako bi se djelomično otvorile zelene tržnice u Puli

Kućice koje se tradicionalno koriste za vrijeme Adventa u Puli, Grad Pula i Pula Film Festival dali su na besplatno korištenje OPG-ima za  prodaju svojih proizvoda. Kućice će biti postavljene na tržnici u centru na kojoj će se nalaziti njih 11, a postavit će se i dodatnih četiri na tržnici na Verudi. Ove aktivnosti poduzete su na temelju posljednjeg naputka Stožera civilne zaštite RH gdje je dozvoljen rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti, imaju prodavaonice i kioske.

Na ovaj način dodatno će se omogućiti kupovanje svježih i zdravih namirnica koje neki stanovnici nisu mogli na drugačiji način nabavljati.

Kupnja će biti moguća od subote, 4. travnja 2020. godine, a radno vrijeme je od 8 do 13 sati, dok su Uskrs i uskrsni ponedjeljak neradni dani.

Bitno je napomenuti svim posjetiteljima pulskih tržnica da je i nadalje nužno strogo pridržavanje mjera i uputa Stožera civilne zaštite RH.

Stoga, molimo javnost da poštuje sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima. Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:

  • ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice;
  • uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca;
  • koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.

Tržnica d.o.o. Pula

Print Friendly, PDF & Email