NEWS

Posebno upozorenje za dvije regije, vrijeme će biti izuzetno opasno

10.09.2014. 13:30; ; Početna / Obavijesti / Posebno upozorenje za dvije regije, vrijeme će biti izuzetno opasno
0336007.48

Do kraja dana kiša će se proširiti na veći dio zemlje. Najviše oborina očekuje se poslijepodne i u noći. U četvrtak se očekuju još veće količine kiše. Posebno upozorenje izdano je za dvije hrvatske regije.

I u četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje će biti obilnih oborina, u zapadnim predjelima unutrašnjosti uglavnom u prvom dijelu dana. Najmanje kiše očekuje se u istočnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab, u sjeverozapadnim predjelima povremeno umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu većinom slabo i umjereno, na južnom dijelu mjestimice i jako jugo i jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu ponegdje bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura u zapadnim i gorskim predjelima većinom od 14 do 19, a u Slavoniji te na Jadranu od 19 do 24 °C, izvijestio je DHMZ.

Meteoalarm je za četvrtak izdao crveno upozorenje za neka područja

Upozorenje za obilnu kišu proglašeno je za sve regije u Hrvatskoj. Lokalno se očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Posebna opasnost prijeti riječkoj i gospićkoj regiji gdje će pasti obilna kiša, a moguće su i velike štete.

“Vrijeme je izuzetno opasno. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, stoji na stranicama Meteoalarma.

Danas.hr

Print Friendly, PDF & Email