POREČKO POGLAVARSTVO USVOJILO NOVI ELABORAT O KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA ZA UGOSTITELJSKE TERASE

16.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / POREČKO POGLAVARSTVO USVOJILO NOVI ELABORAT O KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA ZA UGOSTITELJSKE TERASE

Prijedlog je sastavila gradska komisija za poslovne prostore i javne površine nakon što je analizirano više prijedloga i inicijativa domaćih ugostitelja. U ovogodišnjem elaboratu, kako je obrazložio resorni pročelnik Milan Laković, ukidaju se četiri terase, i to ispred agencije Adriatic, pred poslovnim prostorom T-Mobilea, bivšim objektom Picolo te agrarijom Brati Ritoša. Korekcije, uglavnom proširenja, određena su za sljedećih šest javnih površina – spajaju se terase ugostiteljskih objekata Bijeli san i Grand caffe i proširuju terase Rialto, Fontana, Sveti Nikola, Porat i Neverin. Komisija je predložila i sedam novih – za lokale Mozart, Pasage, BE-Pek, Snopy, Forum, Stari grad i Porat (sa stražnje strane). Nekolicini zahtjeva za utvrđivanje novih ili proširenje postojećih terasa nije udovoljeno.

Odluka o razrješenju starog i imenovanju novog nadzornog odbora trgovačkog društva Parentium odgođena je za sljedeću sjednicu, kako je rečeno, zbog novonastalih okolnosti. U nastavku sjednice prihvaćen je zahtjev zakupnice gradskog poslovnog prostora Brigite Sudaš na Trgu Frana Supila da do srpnja 2008. godine privremeno prostor koristi trgovačko društvo EMU, čiji je ona suvlasnik. Istarskoj udruzi dragovoljaca Domovinskog rata poglavarstvo je dodijelilo prostor u Teslinoj ulici, a odredu izviđača Poreč prostor u Ulici Marija Gioseffija.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email