NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Porečki "zeleni val" ?

18.01.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Porečki "zeleni val" ?
675PICT1478.JPG

Prvo je potrebno pohvaliti konačno uključenje semafora, a svakako semafore na raskršću kod Doma zdravlja. Iako smo uvjereni da bi kružni tok bio daleko bolje i protočnije rješenje (sačekajmo do prvih gužvi).

Druga pohvala se odnosi na raskršće kod Parensa na kojem je konačno postavljen posebni semafor na lijevoj traci (gledano iz smjera La copa) za one koji skreću u smjeru Baderne.

I to je to.

Pokušali smo u četiri navrata proći kroz famozni zeleni val, kojeg su djelatnici ŽUC-a usklađivali puna 2 mjeseca. Bolje bi mu pristajao naziv CRVENI VAL. Jer, ako dolazite iz smjera Novigrada i kod La Copa uhvaitite zeleno, vozite brzinom 50 km/h doći ćete na crveno već kod Doma zdravlja, a najkasnije kod Parensa 🙂 50 km/h je propisana brzina u naselju, a postoji i znak prije raskršća kod La Copa.

Ako pak krenete od raskršća kod Doma zdravlja, jer ste čekali zeleno, i vozite 50 km/h, crveno će vas sačekati kod Žatike. I to je zeleni val ? Možda još uvijek nije dovršen.

Pješaci su zasigurno u nedoumici kada imaju namjeru preći cestu preko zebre od Doma zdravlja prema rasadniku Ures. Naime, kako se vidi i na slici, semafor za pješake "gleda" prema Zelenoj laguni umjesto u smjeru zebre. Vjerojatno se figuri sa semafora više sviđa sunce 🙂 Invalidi, starije osobe, invalidi u kolicima, roditelji sa malom djecom u kolicima, nisu baš poželjni na tim pješačkim prelazima – rubnjaci ceste su daleko previsoki a posebnih prolaza nema, a niti odavno iskopani pothodnik također nije predviđen za osobe u kolicima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email