NEWS
Best of Poreč

Porečki Trg slobode uskoro dovršen ?:)

14.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Porečki Trg slobode uskoro dovršen ?:)
269IMG_0180.jpg

Kakvo je zapravo stanje, postaje jasno odmah čim se po Trgu prošetate, a posebno ako zalutate prema porečkom Aquariumu ili pak od Ribarskog trga želite izaći na Decumanus.

Svakako je pohvalno i potrebno da Poreč dobije reprezentativan centar grada, a o tome da li je to prioritet i da li je investicija opravdana, rečeno je već jako puno toga, pa nema smisla ponavljati.

Činjenica je da će ulica Nikole Tesle biti popločena za cca 15 dana. a da nam do kraja ovog mjeseca predstoje blagdan Tjelovo, kada će se sigurno pojaviti veliki broj turista.

Također je činjenica da su rupe za stabla magnolije od 8000 kn šalovane i BETONIRANE unaprijedr. Neki „neuki“ kažu da stablo ima korijen kolika mu je i krošnja, što sa porečkim magnolijama neće biti slučaj, jer one su posebne sorte Grandiflora Parenzana i njima ne treba korijen u širinu već samo u dubinu.

Ulaz u Decumanus jednim će dijelom biti popločen, a na drugom dijelu će ostati „tavaluni“ zbog predviđene jesenje rekonstrukcije starog porečkog mosta. No, popločenje teško da će biti izvedeno u roku od 15 dana.

Ulica koja vodi u Aquarium i dalje na Ribarski trg dočekati će sredinu sezone, to je jasno vidljivo.

O kvaliteti radova, posebno finalnih kao što su fugiranje i slično, najbolje će svoje reći vrijeme 🙂

Zbog čega se toliko kasni ? Jedni kažu da problem leži u koordinaciji između izvođača i djelatnika u Gradu. U lošem vremenu sigurno ne, jer kišnih je dana, na svu sreću, bilo malo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani