NEWS

Porečki košarkaši

07.02.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečki košarkaši

Nakon drugih zimskih školskih praznika nastavljeno je prvenstvo Županije za košarkaše a odigrane su neke utakmice kadeta i juniora.

Porečki košarkaši su igrali kod kuće dvije utakmice i u obje su bili uspješni. Kadeti su igrali protiv Rovinja. Bio je to derbi donjeg dijela tablice jer je Poreč sedmi a Rovinj deveti. Domaći igrači bolje igraju na početku utakmice i dolaze do prednosti koju stalno održavaju a do kraja utakmice dolaze do 20-tak poena prednosti i na kraju pobjeđuju s 81:62.

Juniori su igrali s novom momčadi u ligi Pula 1981 koji su ih iznenadili u Puli i pobijedili. Ovoga puta su Porečani odigrali puno bolje pa nisu dozvolili još jedno iznenađenje te na kraju pobjeđuju sa 60:50.

Novigradski su kadeti gostovali u Pazinu gdje su igrali s Tinjanom. Gostujući igrači bolje započinju susret i nakon prve četvrtine dolaze do vodstva od 19:12. u drugoj četvrtini još malo povećavaju svoje vodstvo a onda staju što vrlo vješto koriste domaći igrači pa dostižu vodstvo Novigrada a na poluvrijeme odlaze s prednosti od 35:33. Treća četvrtina je ponovno u znaku gostujuće momčadi koji igraju bolje pa ponovno preuzimaju vodstvo. Zadnja četvrtina se igra izjednačeno a domaćini polako dostižu vodstvo Novigrada a u uzbudljivoj završnici gosti griješe a domaćini pogađaju te dolaze do pobjede od 75:69. Domaćine su do pobjede vodili Jakus s 18, Kličić sa 16, Banko s 14 i Mofardin s 13 koševa dok je kod Novigrada najbolji bio kapetan Stojanović s 42 koša 12 skokova i 11 osvojenih lopti te Ikač s 12 koševa.

Novigradski juniori su gostovali u Puli gdje su igrali sa Stojom i doživjeli još jedan poraz. Viši igrači domaćina prvi dolaze do vodstva koje na kraju četvrtine iznosi 26:17. Drugu četvrtinu Novigrad prelazi na zonsku obranu za koju domaćini nemaju baš previše rješenja pa se utakmica izjednačuje a domaćini na poluvremenu vode s 44:42. Treća četvrtina se igra izjednačeno s laganom prednosti domaćih igrača koji povećavaju prednost na 5 koševa 67:62. Zadnja četvrtina je jednaka trećoj a nastojanja gostiju da dođu do preokreta ne uspijevaju nakon nekoliko promašaja te se na kraju domaći igrači raduju pobjedi od 90:82. Najbolji su kod pobjednika bili Štifanić s 25, Sabljić s 22, Minić s 14 te Ivis s 13 koševa dok su kod gostiju dobri bili Tomas s 28, Stojanović s 15, Stojnić s 14 i Šegon s 13 koševa.

Ovog vikenda je odigrana još jedna utakmica kadeta a u Puli su igrale momčadi Stoje II i Klasičara iz Pazina. Stariji i jači igrači iz Pazina dolaze do vodstva koje iz četvrtine u četvrtinu stalno povećavaju do konačne pobjede od 67:36.

Idućeg vikenda kadeti Poreča igraju s Tinjanom dok Novigrad kod kuće dočekuje pazinsku Istraplastiku. Juniori Novigrada također kod kuće igraju utakmicu međunarodne lige Alpe – Adria s momčadi Bor iz Trsta.

Print Friendly, PDF & Email