NEWS
Max 180920 S

POREČKI GRADONAČELNIK PRIMIO KINOLOŠKU DELEGACIJU

09.11.2005. 00:00; Učitavanja: 87; Početna / Sport i rekreacija / POREČKI GRADONAČELNIK PRIMIO KINOLOŠKU DELEGACIJU
110Lovci.jpg.jpg

Gradonačelnik Edi Štifanić primio je jučer porečke laureate nedavno održanog svjetskog kinološkog prvenstva u Danskoj te im čestitao na postignutim uspjesima. Hari Herak osvojio je titulu svjetskog prvaka u radu pasa ptičara sa svojom kratkodlakom njemačkom ptičarkom Rinom, dok se u disciplini sv. Hubert plasirao na treće mjesto. Livio Pastorčić sa svojim je engleskim seterom Amorom zauzeo treće mjesto u skupini, odnosno sedmo u ukupnom poretku.

Ovom su prigodom pričali gradonačelniku o napornom putu u Dansku, zgodama i nezgodama na samom prvenstvu, kao i osobnim i obiteljskim odricanjima koja nužno idu uz ovako visoke rezultate. Primijetili su također da je u Danskoj kultura lova na mnogo višoj razini nego u Hrvatskoj, a razvijena je i ekološka svijest. Tako danskom lovcu ne pada na pamet ostaviti otpatke za sobom u šumi, kao ni to i da gazi tuđe nasade za vrijeme lova. O važnosti ovog prvenstva svjedoči i nazočnost danskog princa na otvorenju.

Vođa porečke ekipe Marino Sedmak istaknuo je da su ekipu Hrvatske predstavljali mahom istarski uzgajivači, i to većim dijelom Porečani, a osvojili su i najviše odličja.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email