NEWS
valfresco

POREČKA VEČER ZA PAMĆENJE Bastardzi i Joe Bowie

24.07.2010. 00:00; Učitavanja: 90; Početna / Lifestyle / Zabava / POREČKA VEČER ZA PAMĆENJE Bastardzi i Joe Bowie
479173831.jpg

Live kombinacija popa, funka i jazza uvijek može biti odlično osvježenje za ljubitelje glazbe u ljetnim mjesecima, a kada tu kombinaciju miksaju profesionalci poput The Bastradza i glazbene legende Amerikanca Joea Bowieja, onda je uspjeh zagarantiran.

U ovom izvrsnom glazbenom koktelu imala je prilike uživati u petak i publika na porečkom Trgu slobode, drugom i, nakon Malog Lošinja, njihovom zadnjem stajalištu ovoga ljeta. Višestruki dobitnici Porina, zagrebački Bastardzi na domaću glazbenu scenu vratili su se ove godine novim albumom "The Bastardz 6", koji su oplemenili spomenuti Bowie i pulska pjevačica Tasha, koja je svoj uspješni singl "Opasna" realizirala upravo s ovim bendom.
Publiku su zagrijali svojim dobro poznatim hitovima poput "Tvoja ljubav", a kada se nakon dvadesetak minuta na pozornici Tashi, basistu Alenu Svetopetriću, saksofonistu Ivici Premelču, pijanistu Gojku Tomljanoviću, bubnjaru Damiru Šomenui i gitaristu Jexu pridružio Bowie, ritmovi su se okrenuli u smjeru novog albuma.
Joseph Joe Bowie utemeljitelj je jazz funk grupe Defunkt. Potječe iz čuvene glazbene dinastije Bowie (Lester Bowie jedan je od najboljih trubača, utemeljitelj Art Ensamble of Chicago, Bryron Bowie saksofonist i aranžer) i mnogi ga smatraju jednim od najboljih trombonista svijeta. Iako već u kasnim pedesetima, njegov energičan nastup i vještina kojom "surfa" između funka i jazza zasjenjuje i mnoge mlađe kolege, a stil vrlo dobro amalgamira s kvalitetnom pop funk i jazz glazbom kakvu već godinama proizvode i njeguju Bastardzi.
U njihovim pitkim glazbenim kombinacijama imaju prilike uživati kako oni koji vole vrsne instrumentaliste i virtuozne izvedbe pjevača tako i oni koji se uz glazbu žele jednostavno opustiti i zaplesati. Iako ne mnogobrojna, ali dobro raspoložena porečka publika, koju su činili i domaći i turisti, izvođače je na kraju nagradila srdačnim aplauzom i pozivom na bis.

Koncert Bastardza održan je u sklopu Porečkog ljeta, manifestacije u organizaciji gradske Turističke zajednice, a nastavlja se u ponedjeljak nastupom porečkog Blue Jeans the Banda.

(V. HABEREITER Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S