NEWS

Porečka Lanterna najbolji kamp u Hrvatskoj za 2007. godinu prema DCC-u

21.11.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Porečka Lanterna najbolji kamp u Hrvatskoj za 2007. godinu prema DCC-u
906Kamp_Lanterna.jpg

Ugledni njemački kamping klub DCC (Deutscher Camping-Club) odao je veliko priznanje porečkom kampu Lanterna i proglasio ga najboljim kampom u Hrvatskoj za 2007. godinu. Kamp Lanterna je jedini hrvatski dobitnik DCC-ove Europske kamping nagrade za iduću godinu i jedan od pet dobitnika u Europi.

U vlasništvu je Riviera holdinga, koji je dio grupacije Valamar. Predstavnicima Riviere i Valamara nagrada će biti dodijeljena u veljači 2007. na sajmu putovanja i kampinga u njemačkom Essenu.

Ovu prestižnu nagradu, koja se dodjeljuje od 1996. godine, na temelju zadovoljstva gostiju kampova, svake godine dobiva nekoliko najboljih europskih kampova u konkurenciji 6000 kampova iz DCC-ovog kamping vodiča "Europa". "Ova je veliko priznanje i potvrda svima nama koji već godinama radimo na podizanju kvalitete u našem kampu, koji istovremeno prima do 9000 osoba i među najvećima je na Jadranu. Dovoljno je reći da smo u pripremi sezone 2006. u uređenje kampa, plaža i obnovu sanitarnih čvorova uložili oko osam milijuna kuna, a u pripremi iduće sezone uložit ćemo još više – oko 13 i pol milijuna kuna", kazao je ovim povodom dugogodišnji direktor kampa Viktor Žužić.

Također je istaknuo da su Valamarovi kampovi Lanterna i Turist jedini kampovi u Hrvatskoj u kojima se konkretna parcela može rezervirati putem interneta, dok će se ta mogućnost u 2007. godini proširiti i na ostalih sedam kampova u Valamaru.

Inače, kamp Lanterna je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, među kojima posebno ističemo nagradu za eko-kamp godine, koja mu je 2004. godine uručena u akciji Udruge kampista Hrvatske, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore "Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku".

U objašnjenju dobivenog priznanja navodi se da je Lanterna kamp visokog standarda i kvalitete, odlično održavan i s kvalitetnim ekološkim rješenjima. Kamping udruga Hrvatske nagradila je Lanternu dvije godine zaredom, 2000. i 2001. kao prvorazredni kamp.

Dva velika priznanja kamp Lanterna dobio je i 1997. godine: nizozemski auto klub ANWB proglasio ga je kampom godine u Hrvatskoj, za gostoprimstvo, dobro vođen i hortikulturno uređen kamp. Njemačko udruženje automobilista ADAC ga je iste godine odlikovalo jednim od najboljih kampova u Hrvatskoj.

Ova prestižna nagrada kruna je priznanja koje su Valamarovi objekti dobili ove godine. Najprije su hoteli Valamar Diamant (Poreč) i Dubrovnik President (Dubrovnik) proglašeni za drugi i treći najbolji hotel s četiri zvjezdice u Hrvatskoj u akciji "Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2006.".

Zatim je vodeći njemački turoperator Neckermann Reisen proglasio porečki hotel Luna najboljim hrvatskim all-inclusive hotelom, da bi još jedan porečki hotel, Neptun, na londonskom WTM-u po peti put zaredom osvojio zlatnu medalju vodećeg britanskog turoperatora Thomsona za najbolji "small & friendly" hotel u Hrvatskoj.

M.M., Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email