Porečka bajka 2012. godine

03.12.2012. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Porečka bajka 2012. godine
203026.jpg

Grad Poreč – Parenzo će i ove godine povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, za djecu, mlade, njihove roditelje i ostale građane organizirati manifestaciju pod nazivom Porečka bajka.Cilj ove manifestacije je omogućiti svoj djeci Poreča da dožive čaroliju darivanja i blagdanskog veselja.

Takva događanja nezamisliva su bez dolaska Djeda Mraza, koji svojim dolaskom najavljuje početak prigodnih blagdanskih događanja i darivanja. Način na koji će stići ove godine je strogo čuvana tajna. Zato smo zahvaljujući medijskom pokroviteljstvu TV Istre, HRT Radio Pule, Radio Istre, Radio Eurostara organizirali nagradnu igru za gledatelje i slušatelje koji će odgovarati na nagradno pitanje: Kako će ove godine Djed Mraz stići u Poreč?. Pet najbržih i najtočnijih odgovora biti će nagrađeni prigodnim nagradama, koje će osigurati Grad Poreč. Nagradna igra će se provesti u trajanju od cca 8 dana, zaključno sa 13. prosincem.

Svečani doček Djeda Mraza biti će priređen na Narodnom trgu u Poreču u petak 14. prosinca u vremenu od 10,00-11,30 sati, nakon čega započinju prigodna događanja „Porečke bajke“. Od 18. do 20. prosinca u sportskoj dvorani “Veli Jože” održati će se program namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta.  Koncepcija programa u dvorani „Veli Jože“ je dati mogućnost svim  porečkim ustanovama i udrugama koje se bave djecom da ostaloj djeci, roditeljima i građanima predstave svoje prigodne programe, izlože svoje radove, te da svako dijete dobije svoj poklon paket. Tom prigodom Grad Poreč – Parenzo darivat će cca 1.400 svojih najmlađih stanovnika, od čega  cca 700 djece predškolskog uzrasta i cca 700 djece polaznika nižih razreda osnovnih škola. Važno je istaknuti da je ovogodišnja „Porečka bajka znatno drugačija u odnosu na ranije.
Osim što je ove godine zaogrnuta velom strogo čuvane tajne o dolasku Djeda Mraza razlikuje se po mnogo čemu još, a to je:  

  • Odvija se na više lokacija u gradu: na Narodnom trgu biti će organiziran doček Djeda Mraza; u Kazališnoj dvorani POUP-a gledati ćemo Dječji festival i kazališne predstave za djecu ; u Sportskoj dvorani Veli Jože odvijati će se prigodni programi vrtića, škola, udruga, izložbe dječjih radova, radionice za djecu, podjela poklon paketića i druženje sa Djedom Mrazom
  • Ovogodišnji Doček Djeda Mraza biti će nakon dugo godina ponovo na otvorenom, a nagradna igra kojom uključujemo i darujemo djecu izvan granica Poreča organizira se po prvi put
  • Bajka od ove godine ima i svoje maskote- djevojčicu i dječaka Fiabu i Bajka, koji će nas voditi kroz program Bajke. Porečki mališani pozvani su da im pokušaju dati likovno rješenje, pa će od 18. prosinca u holu SD Veli Jože biti postavljena izložba dječjih radova na temu: Bajko i Fiaba. Konačno likovno rješenje za ove naše maskote biti će završeno do kraja 2013. godine, a odvijati će se kroz zajedničku aktivnost porečkih umjetnika i djece.
  • U „SELU DJEDA MRAZA“ u SD Veli Jože u postavljenim dvorcima, utvrdama, kućicama i štandovima biti će predstavljene aktivnosti i izloženi radovi djece polaznika vrtića, škola, članova porečkih udruga ( DND, USB, MOT 08 i Društvo invalida Poreč), te štićenika Doma za starije i nemoćne Poreč.
  • Ovogodišnja Bajka traje i najduže, od 09. do 20. prosinca 2012. godine. Svojim programom pokušati će zadovoljiti interese i potrebe porečkih mališana svih dobnih skupina
  • I NA KRAJU ONO ŠTO NIKAKO NE ŽELIMO MIJENJATI JE OBIČAJ DA GRAD POREČ DARUJE SVOJE NAJMLAĐE STANOVNIKE. Tako će i ove godine za svu djecu, 1400 mališana biti osigurani poklon paketići primjereni dobi, spolu i potrebama. 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email