NEWS

Porečki vaterpolisti sudjelovali na turniru na Zarečkom krovu

Turnir Pazin 55
24.07.2023. 11:27; ; Početna / Slider / Porečki vaterpolisti sudjelovali na turniru na Zarečkom krovu

Prošle se subote u Pazinu održao tradicionalan vaterpolo turnir na kojem je nastupalo 8 ekipa iz Istre i šire. Uz ekipe Maneštra, Vrane, Drink team, Mađarska, Ogi i žohari, Adventurci i Punoglavci, sudjelovala je i ekipa sastavljena od igrača i igračica Vaterpolo kluba Poreč, a koji su nastupali pod nazivom Porečki delfini. Porečani su bili najmlađi sastav i jedini su u ekipi imali vaterpolisticu.

S obzirom na prvi nastup, cilj Porečkih delfina bio je stjecanje iskustva i druženje. Ukupno su Delfini odigrali 3 utakmice koje su završile s jednim remijem i dva poraza. Svaka je ekipa morala imati 5 igrača plus zamjene, a Porečani su igrali u sastavu: Mauro Cramer, Natka Karpišek, Erik Velenik, Filip Butković, Len Lovreković, Lovro Slanović, David Škrinjar i Ivan Valković. Svi igrači i igračice osjetili su „teren“ Zarečkog krova, te unatoč ispadanju u prvoj fazi takmičenja, pokazali su koncentraciju, lijepu igru u obrani i napadu, te uz respekt prema starijim protivnicima i sportsku prgavost i natjecateljski duh. Pratnja i logistika Delfinima bili su trenerica Martina Kordić i član uprave VK Poreč Robert Velenik.

Vaterpolo turnir osvojila je momčad Maneštra pobijedivši u finalu sa 6:3 Ogi i žohare. U susretu za treće mjesto Vrane su s 9:3 pobijedili Punoglavce.

Zarečki krov je dugogodišnja i prepoznatljiva vaterpolo manifestacija koja već dvadesetak godina okuplja velik broj posjetitelja različite dobi i interesa. Turnir je organizirao Centar za mlade Alarm Pazin.

Vaterpolo klub Poreč nastavlja s aktivnostima na Gradskom kupalištu. Osobito će zanimljivo biti početkom rujna kada VK Poreč sprema turnir u vaterpolu u Poreču za dječake od 10 do 13 godina starosti. Zato podsjećamo svu djecu između 10 i 13 godina da nam se mogu pridružiti. Više informacija o treninzima na službenoj Facebook stranici kluba: https://www.facebook.com/vaterpoloporec  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email