NEWS
Best of Poreč

Porečki umjetnik Eugen Varzić od 22. srpnja izlaže u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu

pozivnica FINAL
16.07.2021. 13:21; ; Početna / Kultura / Porečki umjetnik Eugen Varzić od 22. srpnja izlaže u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu

Samostalna izložba slika likovnog umjetnika Eugena Varzića, pod nazivom “Sve su ti slike OK”, otvara se 22.srpnja 2021. godine u 21 sat, u jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ukupno će se predstaviti sa 70 likovnih radova nastalih u razdoblju od 2016 do 2021. godine.

Izložbu će svečano otvoriti  dr.sc. Vinicije Lupis uz ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik Tonka Smokvine kustosice koordinatorice Andree Batinić Ivanković, a svojom nazočnošću otvorenje će uveličati gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković.

Za vrijeme trajanja izložbe, likovni umjetnik Eugen Varzić održati će likovne radionice, vodstvo kroz izložbu i već tradicionalni susret – Kava sa umjetnikom.

U predgovoru kataloga koji prati izložbu, kustos dr.sc Vinicije B.Lupis ističe:

Slikarstvo je zapravo Varzićev dnevnik, stalna borba s bjelinom platna i traženje novih izazova. Time je on otvorio novo poglavlje hrvatskoga suvremenog slikarstva u posve odvojenom smjeru. On ga je, samostalnim razvojem koji je nosio u sebi, odveo u američke likovne tijekove, te je okružen prijateljima i upijajući najbolja europska iskustva postigao slikarsku tehniku dostojnu starih majstora.

Realizaciju ove izložbe omogućio je Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te uz pomoć pokrovitelja Valamar Riviera.

Izložba ostaje otvorena do 19. rujna 2021. godine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani