NEWS
Pentola Porec S2 102020

Porečki Studio Sonda izradio novi vizualni identitet Istarske kreditne banke

press_1
foto: IKB.HR
13.04.2018. 20:08; Učitavanja: 695; Početna / Gospodarstvo / Porečki Studio Sonda izradio novi vizualni identitet Istarske kreditne banke

U četvrtak 12. travnja 2018. godine u 10:00 sati, u prostorijama sjedišta Banke u Umagu, Ernesta Miloša 1, održala se prezentacija za medije na kojoj je predstavljen novi vizualni identitet Banke, razvijen u suradnji sa Studiom Sonda d.o.o. iz Poreča, čiji su predstavnici ovom prilikom izložili proces nastanka i razvoja koncepta dizajna novog vizualnog identiteta Banke.

Logotip i vizualni identitet Istarske kreditne banke Umag nisu se mijenjali od njezinih osnutaka, 1956. godine. U 2018. godini Banka želi osuvremeniti svoj vizualni izričaj, a istovremeno i očuvati povezanost s dosadašnjim logotipom obzirom na dugotrajnu tradiciju i privrženost lokalnog stanovništva ovoj banci regionalnog karaktera. Stoga novi koncept u svojoj osnovi ne odustaje od prepoznatljivih elemenata vizualnog identiteta koji su već usađeni u srca korisnika, već se ti isti elementi stiliziraju i približavaju suvremenim trendovima komunikacije, u skladu sa strategijom razvoja Banke. Simboli mora i poluotoka svedeni su na osnovne elemente te u međusobnoj interakciji stvaraju prepoznatljive elemente vizualnog identiteta, uzimajući pri tom i vrijednosti boja nalik onima već etabliranima kod korisnika.

IKB

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email