NEWS
Ljekarna

Porečki rukometaši u nedjelju protiv Sportinga

22.11.2013. 20:40; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečki rukometaši u nedjelju protiv Sportinga
GO02846189

Povijesni uspjeh rukometaša Poreča prije nešto više od mjesec dana protiv ruskog Krasnodara kojega su ponizili u dvije utakmice, u nedjelju u 19 sati dobiva nastavak. Na redu je prva utakmica 3. kola EHF Kupa, susret u dvorani Velog Jože protiv Sportinga iz Lisabona i prilika da se pišu nove stranice povijesti porečkog i istarskog rukometa.

– Među nama igračima se od početka sezone, kada su nas svi otpisivali, stvorila prava pozitivna kemija. Spojilo se iskustvo i mladost i pokazalo se to do sada u najboljem svijetlu. Svi smo spremni i svi smo željni još jednom da se dokažemo, da pokažemo da možemo igrati rukomet na tom nivou, rekao je Vedran Mataija na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkom otvorenom učilištu Poreč kojoj su nazočili predstavnici kluba i Grada. – I naš dosadašnji doseg u Europi veliki je uspjeh, a eventualnim ulaskom u EHF ligu i činjenicu da bi nam na protivnički gol u doglednoj budućnosti u porečkoj dvorani mogao stati jedan Omeyer, dovoljno govori do kuda smo stigli, nadodao je Mataija, prva violina porečke momčadi o čijoj će trenutnoj inspiraciji ovisiti mnogo toga.

Porečanima se pruža velika prilika da preko renomiranog suparnika kroz dvije utakmice izbore prolaz u Kupu EHF gdje će se nakon ovoga kola igrati po skupinama.

– Drago mi je što smo stigli do ovdje. U nedjelju igramo s renomiranim protivnikom koji je najkvalitetnija momčad s kojom smo igrali do sada… Mislim da nisu nepobjedivi, rekao je trener rukometaša Poreča Saša Ilić.

– Pored dobre igre, u porečkim su redovima svjesni da je za prolaz potrebna i velika pomoć publike. Zato su na konferenciji dopredsjednici kluba Ivan Požarić i Eduard Džoni posebno naglasili kako pozivaju sve ljubitelje rukometa u nedjelju u dvoranu kako bi svojim prisustvom na rukometnoj fešti bili osmi porečki igrač. Ulaznica za ovaj susret će stajati 30 kuna.

(Mladen PILAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email