NEWS
Pentola Porec S2 102020

Porečki ronioci iz DPD Poreč i članovi Lions kluba Poreč pokupili preko 6 kubika otpada sa podmorja uz porečku rivu

119951440_954241535079998_6374418301099683191_o
20.09.2020. 22:06; Učitavanja: 299; Početna / Lifestyle / Ekologija / Porečki ronioci iz DPD Poreč i članovi Lions kluba Poreč pokupili preko 6 kubika otpada sa podmorja uz porečku rivu

U nedjeljnoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja uz porečku rivu, koju su tijekom nedjeljnog podneva odradili članovi Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč i članovi Lions klub Poreč očišćeno je, u dobroj mjeri, podmorje uz porečku rivu i «prikupljeno»  dva kontejnera, odnosno šest m3 raznog otpada.

Akcija je organizirana povodom mjeseca ekologije kojeg je «proglasio» Lions club international organizacija i Distrikt 126 Hrvatska, koji istovremeno organizira i čišćenje podmorja na otoku Hvaru.

U nedjeljnoj akciji čišćenja podmorja uz porečku rivu sudjelovalo je tridesetak ronioca iz porečkog Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov i tridesetak članova Lions kuba Poreč, rekao nam je tajnik Lions kluba Poreč Zlatko Janković-Miloš napomenuvši da je u akciji sudjelovao i predsjednik porečkog Lions kluba Đek Šurija, a prisustvovala je i regionalna predsjednica Lions kluba Istre i Kvarnera Jadranka Katarinčić. Akciji se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Po završetku dvosatne akcije čišćenja podmorja uz porečku rivu, ronioci i članovi Lionsa su u prostorijama Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč organizirali i prigodno druženje uz zdravicu za odlično obavljen posao «pospremanja» jednog dijela podmorja porečke luke.

Sretni smo što možemo doprinijeti čišćenju podmorja za dobrobit i očuvanje prirode Jadrana i obale Istre te osvješćivanju potrebe kod svih građana i posjetitelja našeg predivnog mora udruživši snage za čisto podmorje i obalu, rekao je predsjednik porečkog Lionsa Đek Šurija.

(iV)

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email