NEWS
valfresco

Porečki mačevalački klub Špada – jedini klub na svijetu s dvije najjače zastave iz mačevanja

Vije10333-15047
03.11.2019. 00:56; Učitavanja: 268; Početna / Sport / Porečki mačevalački klub Špada – jedini klub na svijetu s dvije najjače zastave iz mačevanja

Od prošloga tjedna u Poreču su se našle dvije zastave najvažnijih institucija iz svijeta mačevanja: zastave Svjetske mačevalačke federacije i Europske mačevalačke konfederacije

Naime, pred nekoliko dana predstavnica Mačevalačkog kluba Špada i Hrvatskog mačevalačkog saveza Svetlana Volkova donijela je sa zatvaranja Svjetskog veteranskog prvenstva u mačevanju zastavu Svjetske mačevalačke federacije (FIE), a već neko vrijeme tu se već nalazi i zastava Europske mačevalačke konfederacije.
Obje zastave ovdje su jer su službeno predane radi nadolazećih prvenstava iduće godine. U listopadu 2020. održat će se Svjetsko veteransko prvenstvo, a u veljači će započeti Europsko juniorsko i kadetsko prvenstvo.

Poreč nije u jednoj godini do sada imao ovako dva jaka prvenstva u mačevanju još od 2003. kada se po prvi put organiziralo Europsko juniorsko prvenstvo. Iako Mačevalački klub Špada nije veliki klub, preuzeo je velike obveze i odgovornost da iduće godine budemo dobri domaćini.

Termini natjecanja su sljedeći:

  • Europsko juniorsko kadetsko prvenstvo – 22.02.-02.03.2020.
  • Svjetsko veteransko prvenstvo – 24-30.10.2020.
Print Friendly, PDF & Email