NEWS

Porečki klaviristi donijeli nagrade s Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste „Una Corda“

Mika Gubić
08.06.2021. 10:52; Učitavanja: 76; Početna / Kultura / Porečki klaviristi donijeli nagrade s Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste „Una Corda“

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin online Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 6 kategorija, ukupno 49 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Suzana Ursić, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović.

Umjetničku školu Poreč predstavile su dvije učenice:

  • učenica 1. razreda klavira Mika Gubić, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje i 3. mjesto.
  • učenica 3. razreda Rita Gulić, u klasi profesorice Aleksandre Orbanić osvojila je zlatno priznanje i 1. mjesto.

Izvrsnim i nadahnutim nastupom Mika i Rita dobile su pohvale ocjenjivačkog suda te na ovaj način motivirane da se i dalje trude i napreduju. Učenica Mika Gubić ovom je prilikom prvi put sudjelovala na natjecanju već u prvom razredu, što njezin uspjeh čini još većim. Učenica Rita Gulić naša je izuzetno marljiva i višestruko nagrađivana učenica. Ponosni smo na uspjeh naših učenica i od srca ih želimo pohvaliti.

Ponosni smo što je učiteljica klavira Umjetničke škole Poreč Suzana Ursić pozvana da bude član ocjenjivačkog suda uz renominirane glazbenike i profesore klavira.

Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene prve nagrade veliko su priznanje učenicama Miki i Riti,  profesoricama Ivani i Aleksandri, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak.

Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!

 

 Ravnateljica:Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email