VALFRESCO 10/23S

Porečki klaviristi donijeli nagrade s Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“

Jenny, Vito, Rita i Aleksandra
25.02.2020. 08:54; ; Početna / Kultura / Porečki klaviristi donijeli nagrade s Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“

Glazbena škola u Novom Marofu bila je 21. i 22. veljače 2020. godine organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola u mnogo većem broju negoli prethodnih godina, ukupno 320 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U VI. disciplini (klavir) natjecao se 68 učenik, a u 1. kategoriji natjecalo se 27 učenika prvog i drugog razreda osnovnih glazbenih škola. Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Davor Matačić, Danijel Oto, Tjaša Šulc Dejanović.

Umjetničku školu Poreč predstavili su učenici 2. razreda klavira Vito Ćosić, u klasi profesorice Jenny Brković i Rita Gulić, u klasi profesorice Aleksandre Orbanić.

Izvrsnim i nadahnutim nastupom Vito i Rita osvojili su prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda kao jedini predstavnici Istarske županije te im je ovo bilo prvo natjecanje, što čini ovaj uspjeh još većim.

Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene prve nagrade veliko su priznanje Vitu i Riti,  profesoricama Jenny i Aleksandri, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak.

Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!

 

Ravnateljica:
Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23