NEWS
LUTRIJA T

Porečki Jadran u samom vrhu hrvatskog veteranskog nogometa

Vije278-930
24.09.2013. 18:16; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečki Jadran u samom vrhu hrvatskog veteranskog nogometa

Veterani porečkog Jadrana, kao prvaci Istre, ovog su vikenda sudjelovali na 14. HNS-ovom prvenstvu veterana Hrvatske koje se ove godine održalo u Rovinju. Vezano za sam nastup porečkog Jadrana, očito je neiskustvo igranja na ovakvim turnirima kumovalo neočekivanim ispadanjem u 4-završnici turnira, što je samo po sebi izuzetno vrijedan rezultat, mada ostaje dojam da se već u premijernom nastupu moglo puno više.

Naime, Porečani su svoju kvalifikacijsku skupinu uvjerljivo pobijedili gol razlikom 7:1 pobijedivši prošlogodišnje finaliste, ekipu Garića iz Garešnice 4:0 te ovogodišnju trećeplasiranu Moslavinu s 3:1.

Ista ta Moslavina, plasiravši se u daljnje natjecanje kao najbolja drugoplasirana momčad po skupinama, zaustavila je njihov pohod u daljnje natjecanje, pobijedivši na 11-erce nakon 0:0 iz regularnog dijela. Dovoljno je spomenuti kako su u toj utakmici Porečani cijelo vrijeme diktirali tempo i napadali te su propustili čitav niz izglednih prilika za gol, dok se Moslavina orijentirala na klasični ”bunker” bez ikakvih pretenzija u ofanzivnom dijelu, te je na kraju vratar Moslavine proglašen igračem susreta.

I kao što to često biva, ekipa koja nije zabije, biva kažnjena, te Porečani bez izgubljene utakmice i sa samo jednim primljenim golom, odlaze kući.

Ali nakon samo dva dana Porečani nastavljaju s prvenstvenim pobjedama, porazivši u gostima ekipu Umaga s 4:0. U toj se utakmici s 2 gola istaknuo Danijel Pipo Radić, ovogodišnja akvizicija iz Funtane, što je bio i najzvučniji transfer ljetnog prijelaznog roka u veteranskim ligama Europe. Također, dobra vijest je i da se nije realizirao transfer Đonsa Messija Pribetića u Real, tako da je momčad zadržala onu dozu kreativnosti koja bi mogla presuditi kod osvajanja ovogodišnjeg prvenstva. Isto tako, veliki gubitak u obrani odlaskom standardnog Brizića, nadomješten je dolaskom Andree Darrera, porečana koji se vraća s ”privremenog rada” u NK Vrsaru.

Ne treba ni reći da je Đons zabio i u ovoj utakmici, dok se u strijelce upisao i Maki Sirotić čiji pogodak smo čekali cijelo prošlo prvenstvo. A sad kad mu se otvorilo, ne možemo ni zamisliti di mu je kraj…

Razne selekcije nogometaša porečkog Jadrana odigrale su proteklog vikenda svoje prvenstvene utakmice te su postigle zapažene rezultate koje navodimo u nastavku:

U9: Jadran-Poreč:Umag 4:1

U11: Jadran-Poreč:Umag 9:2 (strijelci za Jadran: Terlević x4, Knapić x2, Klarić, Maček, Peteh)

Mladi pioniri: Jadran-Poreč:Rovinj 6:0 (strijelci za Jadran: Udovičić x2, Jurišević, Dragicchio, Ereiz)

Stariji pioniri: Jadran-Poreč:Rovinj 0:5

Kadeti: Buje:Jadran-Poreč 1:4 (strijelci za Jadran: Banko x2, Radić, Žužić)

Juniori: Buje:Jadran-Poreč 2:1 (strijelac za Jadran:Lončarić)

Seniori: Crikvenica:Jadran-Poreč 0:0

Veterani: Umag-Mladost:Jadran-Poreč 0:4 (strijelci za Jadran: Radić x2, Sirotić, Pribetić).

Print Friendly, PDF & Email