NEWS

Porečki i rovinjski obrtnici posjetili obrtnički sajam u Munchenu

IMG_0436 (1)
19.03.2019. 22:19; ; Početna / Gospodarstvo / Porečki i rovinjski obrtnici posjetili obrtnički sajam u Munchenu

Prošlog vikenda obrtnici Poreča i Rovinja zajednički su posjetili Munchen i obrtnički sajam IHM. Internationale Handwerksmesse najveći je obrtnički sajam u svijetu. Sajam IHM je mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu. Na sajmu je izlagalo preko 1.000 obrta iz 60 država na 74.000 m2 izložbenog prostora. 

Ovogodišnja zanimljivost IHM-a bila je izgradnja montažne kuće unutar jednog od paviljona, modna revija i prezentacija obrtničkih profesija različitih obrtničkih škola. Obrtnicima se u posjetu samu pridružio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom. Obrtnici su iskoristili priliku i upoznali gradonačelnika s aktivnostima Udruženja obrtnika Poreč. 

Osim druženje i upoznavanje s novitetima i trendovima u Munchenu, obrtnici su posjetili i Salzburg i poznatu trgovačku ulicu u kojoj je rođen i Wolfgang Amadeus Mozart. Prije rastanka, svima se obratio g. Zoran Kalčić predsjednik UO Poreč izrazivši zadovoljstvo organizacijom izleta, lijepom druženju obrtnika, a najavio je i posjete novim sajmovima obrtnika tijekom jeseni. Svim obrtnicima članovima Udruženja obrtnika Poreč, Udruženje je sufinanciralo putovanje sa 200 kuna potpore.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email