NEWS

Porečki i pulski biskup Ivan Štironja poziva na misno slavlje i susret molitvenih zajednica, crkvenih pokreta i katoličkih udruga Porečke i Pulske biskupije

udruge i pokreti
18.05.2024. 10:14; ; Početna / Kultura / Porečki i pulski biskup Ivan Štironja poziva na misno slavlje i susret molitvenih zajednica, crkvenih pokreta i katoličkih udruga Porečke i Pulske biskupije

„Nalazimo se pred svetkovinom Pedesetnice. Zahvalna srca razmišljamo o Kristovu beskrajnu daru Duha Svetoga kao i o zajedništvu vjere Apostolskog zbora i onih što prigrliše vjeru: „Svi su bili zajedno na istome mjestu… svi se napuniše Duha Svetoga i počeše govoriti drugim jezicima, kako im već Duh davaše zboriti” (Dj 2,1. 4).“, podsjeća nas ordinarij.

„Sve vas, poštovani voditelji i članovi molitvenih zajednica, pokreta i katoličkih udruga, ovim pozivam da se, poučeni primjerom prvotne Crkve, zajedno okupimo te kao „jedno srce i jedna duša” (Dj 4,32) u zajedništvu slavimo Boga i zahvalimo Kristu Gospodinu koji nam je poslao Duha Svetoga“, ističe biskup u pozivu.

Mons. Štironja će Presvetu Euharistiju tim povodom slaviti na Duhovski ponedjeljak – spomendan Marije Majke Crkve, 20. svibnja u 19 sati, u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

 

Najava: 53. hodočašće za bolesnike, nemoćnike i osobe postarije dobi

Donosimo informaciju o održavanju 53. hodočašća za bolesnike, nemoćnike i osobe postarije dobi koje će se održati u Pazinskom franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina, tradicionalno, na Duhovski ponedjeljak, 20. svibnja.  U 16.30 sati započinje prihvaćanje hodočasnika i početak ispovijedanja, u 17.30 započinje pobožnost krunice i litanije Majke Božje. U 18 sati je sveta misa tijekom koje će se tradicionalno dijeliti bolesničko pomazanje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email