NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Porečki HDZ organizirao polaganje vijenca i paljenje svijeća povodom 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

SLIKA
13.05.2022. 19:04; ; Početna / Politika / Porečki HDZ organizirao polaganje vijenca i paljenje svijeća povodom 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

Na gradskom groblju u Poreču 13. svibnja 2022. Gradska organizacija HDZ-a Grada Poreča organizirala je polaganje vijenca i paljenje svijeća povodom okrugle 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i osnivača Hrvatske demokratske zajednice.

Na svečanom obilježavanju  nazočila je predsjednica Ivana Barišić, potpredsjednici Filip Stopić i Mirko Marić i tajnica Mirta Filipić Matijaš u pratnji članova HDZ-a Grada Poreča.

U  govoru  se osvrnulo na ulogu pokojnog predsjednika u vrijeme stvaranja suverene hrvatske države kao i povijesnu ulogu koju pokojni predsjednik ima dana. Istaknuto je da će potpredsjednik Mirko Marić, koji je ujedno i član županijskog odbora Istarske županije HDZa, i Miroslava Jankowiak nazočiti svečanom obilježavanju okrugle obljetnice koja će se održati u Zagrebu  u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisnski.

 

Predsjedništvo GO HDZ Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email