NEWS
HALF MARATON S

Porečki HDZ objavio nove podatke o sukobu interesa članova IDS-a

2017-04-01_23h54_31
02.04.2017. 00:00; ; Početna / Politika / Porečki HDZ objavio nove podatke o sukobu interesa članova IDS-a
Fantastičnoj četvorici IDS-a – članovima porečkog Predsjedništva Alfredu Mendikoviću, Ronaldu Žužiću, Draženu Oliću i Zlatku Šaliću isplaćeno je od 2013. do 2016. godine gotovo 10 milijuna kuna iz gradskog proračuna te gradskih tvrtki i ustanova. Izjavio je to na konferenciji za novinare predsjednik porečkog HDZ-a Dražen Prgić, ujedno i gradski vijećnik koji je podatke o financijskom poslovanju tvrtki spomenutih IDS-ovaca dobio iz gradske uprave.
 
Nisu tužili
Na prijašnjoj su presici iznijeli podatak da su dobili pet milijuna kuna iz gradskog proračuna, a ovoga su puta iznijeli podatke o dodatnih 4,5 milijuna kuna za poslovanje sa Zavičajnim muzejom, Domom za starije i nemoćne, Turističkom zajednicom, osnovnim i srednjim školama i vrtićima, Uslugom, Odvodnjom, Stanom, Parentiumom i Sportskom zajednicom Grada Poreča.
-Ponovno napominjemo da su članovi predsjedništva IDS-a u sukobu interesa, za što su prošli put rekli da će nas tužiti. Dosad me nitko sa suda niti odvjetnici nisu pozvali, a volio bih da me tuže, jer sve što govorim potkrijepljeno je dokumentima koje smo dobili iz gradske uprave, rekao je Prgić.
Objasnio je da je Mendikoviću, vlasniku tvrtke za uredski materijal Istra alf, iz gradskih firmi i ustanova isplaćeno nešto više od dva milijuna kuna.
Prgić je istaknuo da Istra alf posluje sa svim gradskim poduzećima, svim školama i gradskim vrtićem, muzejom, Pučkim otvorenim učilištem, Domom za stare i nemoćne, TZ-om i Sportskom zajednicom, gdje je odnedavno izabran za predsjednika.
-Mendiković je bez obzira na sve nagrađen čelnim mjestom u Sportskoj zajednici. Pitamo ga posluje li njegova tvrtka i dalje s tom ustanovom, jer ako posluje, to više nije sukob interesa, nego bezobrazluk, kazao je čelnik HDZ-a.
Žužićevoj firmi za tiskanje Sigra u tri je godine iz TZ-a i ostalih firmi i ustanova isplaćeno je 843 tisuće, plus još oko 1,17 milijuna kuna iz gradskog proračuna.
Olićevoj tvrtki ADD design isplaćeno je oko 97 tisuća kuna iz TZ-a i gradskih firmi, a tome treba pridodati još 335 tisuća iz gradskog budžeta.
HDZ-ovac je naveo još i prihode člana predsjedništva Šalića, čiji je građevinski obrt prihodovao 1,5 milijuna kuna iz Odvodnje, a iznos se penje na 2,5 milijuna kuna kada se pridodaju sredstva iz gradskog proračuna.
-Ovo je samo dio sante leda njihove politike, pa stoga nije niti čudno da u gradu vlada agonija i strah koje je IDS nametnuo. Javna je tajna da ako nisi u IDS-u, nema mjesta za tvoj prosperitet u gradu, smatra čelnik HDZ-a.
 
Državna revizija
 
Još je 2011. Državna revizija za Grad Poreč utvrdila da postoje nepravilnosti i da se ne poštuje zakon o javnoj nabavi ali niti nakon toga, nadovezao se Prgić, ništa se nije promijenilo. Prgić veli da je u vrijeme krize 2013. i 2014. dosta porečkih poduzetnika moralo zatvoriti firme i obrte, ali fantastičnoj četvorci i drugima iz IDS-a koji posluju s Gradom i njegovim firmama očito je bilo jako dobro.
HDZ-ovci su ustvrdili da je stoga nužna promjena vlasti. Svi koji imaju saznanja o nepravilnostima o radu gradske uprave i gradskih tvrtki, te posjeduju dokumente kojima se to može dokazati, HDZ ih je pozvao da to pošalju anonimno na njihov e-mail [email protected].
 
T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre
Print Friendly, PDF & Email