NEWS
valfresco

Porečki harmonikaši ponovo pobjednici

porečkiharmonikaši
15.02.2018. 12:26; Učitavanja: 416; Početna / Novosti / Porečki harmonikaši ponovo pobjednici

Porečki harmonikaši u Križevcima ponovno su pobijedili i osvojili sve što se osvojiti dalo! Svih šest harmonikaša Lena Pelaić, Vita Blažević, Riccarda Labinac, Leon Korenić, Nikola Antolović i Antonela Glavić osvojili su sam vrh  Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 4 u Križevcima. Natjecanje se održalo od 3. do 11. veljače 2018. godine, a Završni koncert pobjednika održat će se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 19. veljače 2018. godine kada će nastupati i porečki harmonikaši kao pobjednici natjecanja. Natjecanje se odvijalo u različitim disciplina: violina, udaraljke, klavir, harmonika i solfeggio te po različitim kategorijama: 1. kategorija učenici prvog i drugog razreda osnovne glazbene škole, 2. kategorija učenici treće i četvrtog razreda te 3. kategorija učenici petog i šestog razreda.

Kao jedini predstavnici Istarske županije u disciplini harmonike učenici Umjetničke škole Poreč  natjecali su se u  prve tri kategorije te pobijedili u sve tri kategorije! Porečki harmonikaši ponovo su zablistali i svojim sjajnim nastupima osvojili 6 prvih nagrada. U svakoj je kategoriji 1. mjesto dodijeljeno našim vrijednim učenicima.

     Lena Pelaić, učenica 2. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski u 1. kategoriji osvojila je prvu nagradu, prvo mjesto te diplomu natjecanja.

    Vita Blažević, učenica 4. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto te diplomu natjecanja.

    Leon Korenić, učenik 4. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojio je prvu nagradu i drugo mjesto, te diplomu natjecanja.                                                                                           

     Riccarda Labinac, učenica 4. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar u 2. kategoriji osvojila je prvu nagradu, treće mjesto te diplomu natjecanja.

     Nikola Antolović, učenik 3. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojio je prvu nagradu i četvrto mjesto, te diplomu natjecanja.

     Antonela Glavić, učenica 6. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski u 3. kategoriji osvojila je prvu nagradu, prvo mjesto te diplomu natjecanja.

     Posebno smo ponosni da je profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski pozvana te je bila član prosudbene komisije.

Briljantan rezultat porečkih harmonikaša u Križevcima još je jedna potvrda  darovitosti učenika ali i izuzetnog i marljivog rada zajedno sa njihovim učiteljima.

Ovakav uspjeh moguć je jedino uz izuzetnu podršku roditelja kojima se od srca zahvaljujemo i čestitamo !

Lenu, Vitu, Riccardu, Leona, Nikolu i Antonelu već 19. veljače 2018. očekuje novi izazov i nastup na 56. Regionalnom natjecanju u Zagrebu. Istog će dana navečer  u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu Lena Pelaić, Vita Blažević i Antonela Glavić još jednom potvrditi svojim nastupom zašto su baš one prvonagrađene i to na Završnom koncertu pobjednika Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 4.

Veliko hvala na podršci i razumijevanju ravnateljicama i učiteljima osnovnih škola Poreč, Tar-Vabriga i Joakima Rakovca Sv. Lovreč Pazenatički!

Čestitke i pohvale svima!

Bravo porečki harmonikaši!

 

 

 Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email