NEWS

Porečki harmonikaši jedini predstavnici Istre, ponovno briljirali i osvojili prve nagrade na 9. Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu, Harmonika Fest

1DSC7949
03.06.2019. 08:44; ; Početna / Kultura / Porečki harmonikaši jedini predstavnici Istre, ponovno briljirali i osvojili prve nagrade na 9. Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu, Harmonika Fest

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su izvrsnim nastupima na 9. Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu, Harmonika Fest (Crna  Gora)  osvojili tri prve i jednu drugu nagradu:

  • Leo Jurković u II. kategoriji osvojio je 1. nagradu, prof. savjetnica Vilijana Šugar.
  • Vito Mendica u III. kategoriji osvojio je 1. nagradu, prof. Anamarija Lovrečić.
  • Vita Blažević u IV. kategoriji osvojila je 1. nagradu, prof. savjetnik Paolo Peruško.
  • Riccarda Labinac u IV. kategoriji osvojila je 2. nagradu, prof. savjetnica Vilijana Šugar.

U Centru za kulturu u Tivtu (Crna Gora)  od 29. – 31. svibnja 2019. godine  održao se  9. Međunarodni festival harmonike. Natjecanje se odvijalo za  harmoniku solo, komornu glazbu i orkestre. Ukupno je prijavljeno 81 solista, 24 komornih sastava i 3 orkestra iz 6 zemalja:  Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske i Rusije. Ocjenjivački sud činio je sastav renomiranih  harmonikaških pedagoga i umjetnika (Frederic Deschamps, Radomir Tomić, Miljan Bjeletić, Damir Sultanov, Corrado Rojac, Belma Šarančić Nahodović, Aleksandar Basarab, Dalibor Boljun, Miroslav Č. Ilić, Georgii Koch, Silva Skenderi, Vadim Larchikov i Čedomir Nikolić).

Osim samog natjecanja program Harmonika Festa sadržao je i koncerte: Beltango trilogija – Istorija tanga, Damir Sultanov, Kragujevački akademski orkestar akordeonista, Završni koncert pobjednika i dodjelu nagrada te masterclass profesora Frederica Deschampsa (Francuska).

            Uspješni nastupi i osvojene nagrade velik su uspjeh i još jedna potvrda darovitosti naših vrijednih učenika Lea, Vita, Vite i Riccarde te  iznimnog rada i truda njihovih učitelja prof. Šugar, prof. Lovrečić i prof. Peruška.  Učenici i učitelji harmonike na najbolji su mogući način predstavili ne samo Poreč, već i Istru i Hrvatsku.

Čestitke te najveće pohvale i zahvale svim nagrađenim učenicima i učiteljima na postignutim uspjesima koji su veliki poticaj i motivacija za daljnji rad. Najviše nas veseli napredak i razvoj Lea, Vita, Vite i Riccarde i osmijesi na njihovim licima. Veliko hvala i dragim roditeljima na divnoj suradnji, podršci i pomoći jer jedino su tako mogući ovakvi rezultati i napredak naše djece.

            Posebno se zahvaljujemo i ravnateljicama/ma i učiteljicama/ma Osnovne škole Poreč – Područne škole Žbandaj, Osnovne škole Finida i Osnovne škole Tar.

 

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email