NEWS

Porečki harmonikaši donijeli nagrade kao jedini predstavnici osnovnih škola Poreča, Istre i Hrvatske u Grazu

76776529_2611286162283860_8107929383240466432_o
27.11.2019. 14:47; Učitavanja: 258; Početna / Slider / Porečki harmonikaši donijeli nagrade kao jedini predstavnici osnovnih škola Poreča, Istre i Hrvatske u Grazu

U Grazu, Austriji 24. studenog 2019. godine održao se 5. Međunarodni festival harmonike „Akkordeonfest“. Natjecanje se odvijalo u raznim disciplinama: solisti klasična glazba, solisti variete i komorni ansambli podijeljeni po kategorijama i dobnim skupinama. Ovogodišnji natjecatelji predstavljali su Austriju, Rusiju, Slovačku, Rumunjsku, Švedsku, Italiju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju te Hrvatsku.

Kao jedini predstavnici osnovnih škola Republike Hrvatske, porečki harmonikaši  natjecali su se u različitim kategorijama te su i ovaj put svojim sjajnim nastupima osvojili pet vrijednih nagrada.

Arian Matić u BABY kategoriji (natjecatelji rođeni 2010. godine i mlađi), učenik II. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojio prvu nagradu. Arianu je ovo prvo natjecanje.

Vito Janko u BABY kategoriji (natjecatelji rođeni 2010. godine i mlađi), učenik II. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojio prvu nagradu. Vitu je ovo također prvo natjecanje.                                                                                                                   

Leona Janko u 1. kategoriji (natjecatelji rođeni 2008. godine i mlađi), učenica IV. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je prvu nagradu.

Nikola Antolović u 2. kategoriji (natjecatelji rođeni 2006. godine i mlađi) učenik V. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška osvojio je visoku drugu nagradu.

Sara Pavlić u 2. kategoriji, učenica VI. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, osvojila je visoku treću nagradu.

Ponosni smo da je profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski bila članica prosudbene komisije pored eminentnih glazbenika i pedagoga iz Rusije, Švedske, Italije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Predivan rezultat porečkih harmonikaša u Grazu još je jedna potvrda  darovitosti učenika ali i izuzetnog i predanog rada njihovih učitelja. Ovakav uspjeh moguć je jedino uz izuzetnu podršku roditelja kojima ovim putem čestitamo i od srca se zahvaljujemo! Zahvaljujemo se i ravnateljicama i učiteljima OŠ Finida, OŠ Poreč i Područni odjela Tinjan na podršci i predivnoj suradnji.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email