NEWS

Porečki gudači uspješno nastupali na 3. Festivalu gudača ŠtRih

2024-03-05_10h09_52
05.03.2024. 10:13; ; Početna / Kultura / Porečki gudači uspješno nastupali na 3. Festivalu gudača ŠtRih

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka održala je 3. Festival gudača ŠtRih 29.veljače 2024. godine u Mramornoj dvorani pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Umjetničku školu Poreč predstavili su učenica Ema Križan koja pohađa 3. razred violine, a pripremila ju je učiteljica Matea Beotić i učenik Denis Brković koji pohađa 5. razred violončela, a pripremila ga je učiteljica Viktoriya Sklyarenko. Ema i Denis nastupali su uz pratnju prof. Jenny Brković.

Učenica Ema Križan i učenik Denis Brković su odličnim nastupom i atraktivnim programom uspješno predstavili svoju školu i potvrdili svoj izvanredan napredak. Izuzetno smo ponosni na napredak Eme i Denisa, trud i ljubav prema glazbi te marljivost i hrabrost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima.

Festival je također sadržavao Masterclass i dva seminara na temu ”Susret s Kresnikovom violinom” koji su održale Maja i Nataša Veljak i ”Pobijedimo tremu” koji je održala Nives Vadlja Šimunić. Masterclass su održali Mauro Šestan, violončelo i Aleksandar Vadlja, kontrabas.

Čestitamo od srca na uspješnom nastupu i hrabrosti te marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju Emi i Denisu uz najljepše želje i još puno uspjeha i radosti.

Čestitamo i zahvaljujemo se učiteljicama Matei Beotić i Eni Severović te posebno učiteljici Jenny Brković na izuzetnoj klavirskoj pratnji.

Zahvaljujemo se dragim domaćinima, Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka na pozivu i odličnoj organizaciji.

Svima želimo još puno radosti u zajedničkom muziciranju i druženju.

Umjetnička škola Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email