NEWS
valfresco

Porečki dječji vrtić 101 Dalmatinac pokreće online vrtić !

1 (54)
09.04.2020. 13:31; Učitavanja: 677; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Porečki dječji vrtić 101 Dalmatinac pokreće online vrtić !

Dječji vrtić „101 dalmatinac“ na čelu s ravnateljicom Jasnom Nujić i svojim odgajateljima uvijek se trudio davati sve od sebe kako bi razveselio i donio osmijeh na lica svojih mališana. Tako i u ovoj izvanrednoj sitauciji u kojoj smo se našli zbog COVID 19 želimo pokazati svoju proaktivnost i angažman te pokrenuti  online druženje za predškolsku djecu.

Dok školska djeca imaju mogućnost „odlaska u vanjski svijet“ preko televizije i interneta, onima najmanjima društveni život uglavnom se svodi samo na ukućane. No, to što su mali ne znači da im je u današnjim okolnostima lako.

Zašto online vrtić? Zašto provođenje vremena ispred ekrana? Upravo zato da bi djeca taj isti ekran koristila u edukative svrhe te kako bi i u ovo doba karantene zadržala rutinu te dobila zanimljiv i edukativan sadržaj. Budući da smo u ovim nepredviđenim okolnostima spriječeni obavljati naš odgojno-obrazovni rad, online vrtić je odlično rješenje koje je objeručke prihvaćeno od strane odgajatelja, a nadamo se uskoro i od djece i njihovih roditelja.

Online vrtić je zamišljen kao platforma na kojoj će se djeci svakodnevno pripremati različiti, zanimljivi video klipovi u trajanju od 30 minuta. Biti će tu svega, od tjelesnih aktivnosti i plesa, glazbenih aktivnosti, likovno-kreativnih aktivnosti, matematičkih aktivnosti, eko aktivnosti do pričanja priča i malih predstava.

Želimo pokušati našu djecu zabaviti, animirati, potaknuti ih na različite aktivnosti te im time pokazati da ih nismo zaboravili i da su nam važni.

Print Friendly, PDF & Email