NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Porečke odbojkašice negativne na COVID-19 testiranju

OK Poreč 20 21
foto: Facebook OK Poreč
24.09.2020. 14:07; ; Početna / Obavijesti / Porečke odbojkašice negativne na COVID-19 testiranju
 
U nastavku objavljujemo i odgovor Službe za epidemiologiju Odbojkaškom klubu Poreč objavljenom na Facebook stranici Kluba:
 
„ Poštovani,
dana 22.09.2020. dobila sam obavijest od predsjednika Odbojkaškog kluba Poreč g.Momića i trenera kluba g. Salapure da su odbojkašice iz Poreča u subotu 19.09.2020. u Domu odbojke u Zagrebu igrale utakmicu s odbojkašicama Odbojkaškog kluba Mladost iz Zagreba, te da su
neke odbojkašice kluba Mladost pozitivne na SARS-CoV-2.
 
U razgovoru s dežurnim epidemiologom u Zagrebu dobila sam potvrdu toga da se radi o 6 pozitivnih odbojkašica kluba Mladost Zagreb, te sam nakon analize mogućih epidemioloških rizika za prijenos infekcije tijekom utakmice donijela odluku da se 12 odbojkašica iz Poreča stavi u 14-dnevnu samoizolaciju zajedno sa dva trenera koji su bili na toj utakmici. Samoizolacija za njih traje do subote 03.10.2020. do 24:00, nakon čega se, ako su zdravi i bez znakova COVID-19, mogu vratiti svojim redovnim aktivnostima.
Temeljem činjenice da su te osobe u međuvremenu ostvarile kontakte s nekim rizičnim skupinama, preporučila sam da im se uzmu brisevi na Sars-Cov-2, što je učinjeno 23.09.2020. i svi su brisevi bili negativni.
 
To znači da odbojkašice i njihovi treneri nisu do jučer zarazili nikoga, te njihovi kontakti mogu dalje slobodno obavljati svoje aktivnosti.
Odbojkašice i treneri ostaju u samoizolaciji kako je dogovoreno do 03.10.2020. i pri tome prate svoje zdravstveno stanje i moguće znakove COVID-19 infekcije.
U slučaju pojave istih trebaju se odmah javiti izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.
 
Jasna Valić, dr. med.
spec. epidemiologije
Voditeljica Službe za epidemiologiju „

 

Print Friendly, PDF & Email