NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Porečke maškare u nedjelju slave u Novoj Vasi i Červar Portu, šentenca pustu u utorak

53584705_2344263519046597_470404059711406080_o
foto: Facebook Maškare Nova Vas
20.02.2020. 18:36; ; Početna / Obavijesti / Porečke maškare u nedjelju slave u Novoj Vasi i Červar Portu, šentenca pustu u utorak

Vrhunac maškaranog slavlja na području Grada Poreča-Parenzo obilježit će se u nedjelju 23. veljače 2020. u Novoj Vasi i Červar Portu, a finale i izricanje šentence pustu zakazano je za utorak 25. veljače na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi.

    Maškare iz Nove Vasi, najpoznatije su i najaktivnije na području Grada Poreča-Parenzo, u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora. Njihov ovogodišnji pust zove se Kaštijunko i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta u nedjelju 23. veljače. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi.

    U nedjelju veliko maškarano slavlje pripremaju i u Červar Portu, na glavnom trgu gdje već visi pust. Tema njihove grupne maske nosi naziv Ciganski svatovi. Tijekom nedjelje bit će stacionirani u svome naselju, te će se s gostima, maškaranim skupinama iz Tara i Nove Vasi, ali i svima koji žele sudjelovati u njihovoj fešti zabavljati sve od večernjih sati.

    Na dan paljenja pusta uputit će se u Novu Vas gdje će sudjelovati u tamošnjoj već tradicionalnoj maškaranoj fešti.  Zadnji dan karnevala, naime, u utorak, 25. veljače novovašanske će maškare izreći šentencu pustu. U bogatom zabavnom programu koji počinje u 17 sati na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi sudjelovat će i bikeri, učenici područne škole i vrtićarci iz vrtića 101 dalmatinac, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Malvazija benda, a afterparty je zakazan u moto klubu Highlanders.   

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email