NEWS
HALF MARATON S

Porečka zaobilaznica (g)radi se punom parom

vhab2956113
Konture budućeg rotora na Košambri (V. HABEREITER)
22.07.2014. 09:52; ; Početna / Gospodarstvo / Porečka zaobilaznica (g)radi se punom parom

Bageri, strojevi i ostala teška mehanizacija već više od mjesec i pol rade na nastavku porečke zaobilaznice, takozvanoj prvoj fazi južnog dijela, od rotora Varvari do budućeg rotora kod Košambre.

Trenutno na terenu radi 70 radnika, 20 kamiona i isto toliko strojeva; trasa je već probijena, a budući da se radi o nenaseljenom, šumovitom dijelu, radovi će se odvijati tijekom cijeloga ljeta. Konture trase i rotora već se naziru, kako smo imali vidjeti prilikom našeg obilaska gradilišta s Edom Kosom, direktorom Hrvatskih cesta, investitorom cijelog zahvata i Ivanom Davidovićem, voditeljem projekta.

Vrijednost investicije je 20 milijuna kuna plus PDV, a glavni izvođač je Cesta Pula s porečkim partnerom ĐustoM, dok je nadzor povjeren Institutu IGH iz Zagreba.

Duljina dionice glavne trase je 1.650 metara, čemu treba pridodati krakove rotora i dvije devijacije ceste ispod putnih prijelaza, odnosno nadvožnjaka, što čini još dodatnih 500 metara ceste. Rasponi putnih prijelaza Musalež i Grbinovica iznose šest i pol metara svaki, a radijus rotora koji se nalazi kraj građevinske deponije na Košambri je 26 metara. Imat će četiri kraka – jedan prema Dračevcu, drugi prema Poreču te dva na samoj zaobilaznici, u pravcu Varvari i Vrsara.

Dionica će u promet biti puštena početkom listopada, s time da će rotor biti gotov do sredine rujna, ako se krene s rekonstrukcijom ceste od rotora kod groblja na Žatiki do budućeg rotora kod Bijele uvale, čiji se početak planira ove jeseni.

– Kad krene rekonstrukcija ceste od Žatike do rotora Bijela uvala, onda ovaj rotor kraj deponija mora biti gotov, kako bi bio u funkciji za povezivanje Vrsara i Poreča, jer će se cesta zbog radova zatvoriti. Alternativna cesta bit će preko Poreča i rotora kod deponija do Dračevca i Vrsara, kaže Kos.

(V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

Print Friendly, PDF & Email