NEWS

POREČKA UMJETNICA AMINA KONATE VISINTIN IZLAŽE U TRSTU

GO03480464
18.11.2017. 09:23; ; Početna / Kultura / POREČKA UMJETNICA AMINA KONATE VISINTIN IZLAŽE U TRSTU

“Incontri – Territori senza piu’ confini” naziv je izložbe koja je otvorena u srijedu u Trstu, na kojoj su svoje radove izložile Amina Konate Visintin iz Poreča i talijanska umjetnica Nevia Gregorovich. Projekt „Susreti – Teritoriji bez granica“ osmislio je Renzo Grigolon iz Narodnog sveučilišta, dok je Francesca Martinelli postavila izložbu i napisala osvrt na katalogu.

– Aminino intimno unutarnje putovanje svladava sve na slikovnoj sceni – na kraju njezin unutarnji autoportret dolazi snažan i neposredan. Ovdje nam osobna priča govori kroz univerzalno. Razmišljanje je stoga empatično, a kroz njega gledatelj može započeti vlastitu unutarnju istragu, kao ispred ogledala. Figurativni je to ciklus od pastelne i akrilne matrice s osobnim i snažnim grafičkim dizajnom. Autorica nas uvodi u svijet snova, sanjivih slika spojenih na stvarne, dvostrukih lica i neodređenih maski iza kojih ona govori, piše Martinelli i porečkoj umjetnici.

Na njene se radove prepune boja nadovezala talijanska autorica Nevia Gregorovich, za čije je radove Francesca Martinelli u katalogu izložbe napisala da su “kontinuirana pjesnička izjava, jer ona kroz njih izražava vlastitu duhovnu koncepciju stvarnog. Konkretna i vidljiva stvarnost, priroda, u sebi skriva nevidljivu i tajnu strukturu veza i odnosa između stvari.”

Izložba je otvorena do 3. prosinca i može se razgledati u galeriji Sbisa u sklopu Narodnog sveučilišta. Osim petkom, može se pogledati od ponedjeljkado subote od 16.30 do 19.30 sati, te nedjeljom i praznikom od 10.30 do 12.30 sati.

Pokrovitelji izložbe su talijansko Ministarstvo vanjskih poslova, regija Friuli Venezia-Giulia, Talijanska unija i Narodno sveučilište.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email