NEWS
HALF – s

Porečka OŠ Finida hodanjem za zdravlje

3. OŠ FINID SV. MARTIN-s
18.05.2022. 22:24; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Porečka OŠ Finida hodanjem za zdravlje

Učenici i učitelji, ravnateljica i stručna služba OŠ Finida otvorili su porečku aktivnost hodanja za zdravlje HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE, dana 17.5.2022.

Hodačka ruta za sudionike iz OŠ Finida je zbog lokacije škole i novo opremljenog gradskog igrališta bila u smjeru hotela Pinija te plažom do hotela Laguna Materada za mlađu djecu  od 1. do 4. razreda odnosno do novog gradskog igrališta neposredno kraj plaže Sv. Martin. Izbor lokacije za hodanje i dan u prirodi koji je dogovorno odabran u suradnji prof. Zorana Jendrašića ispred dijela organizatora iz SZGP i ravnateljice škole Anite Sijerković Radin pokazala se punim pogotkom. Dio koji su djeca od škole do plaže prolazila cestom osiguravala je Policijska postaja Poreč te im na tome zahvaljujemo.

Šetnica uz more od Pinije do Sv. Martina pokazala se izvanrednom za hodanje, a lokacije dječjih igrališta namijenjenih dječjoj igri ispod hotela Materada  te novo igralište pored plaže Sv. Martin izvanrednim mjestima za igru i tjelovježbu. Igrališta su na odličnoj lokaciji, sigurna su i dovoljno prostrana sa djeci iznimno zanimljivim rekvizitima, daju mogućnosti za različite aktivnosti, udaljena su od prometa te sa dovoljno sunca i hlada za ovo doba godine. Štoviše, ova po prvi puta odabrana lokacija je svojim brojnim mogućnostima organizatore motivirala da se ubuduće pješačke rute, a posebice za djecu, češće organiziraju baš u ovom smjeru.

Obje plaže je preplavilo veselje djece i mladih te brojne aktivnosti od igranja u iznimno lijepo uređenim i opremljenim parkovima do odbojke na pijesku, nogometa i  raznih drugih igara. Učenici i učitelji Finide kao i organizatori proveli su lijepo jutro u tjelesnim aktivnostima na otvorenom. Aktivnost je još jednom pokazala da djeca i mladi dobno razvojno vole igru, aktivnosti i boravak na otvorenom čak i u vrijeme brojnih drugih sadržaja koji su im na raspolaganju, u vrijeme modernog doba, sjedilačkog načina života i razvoja tehnologije. Ono što je važno su poticaji odraslih i neprestano usmjeravanje na aktivnost te zdrave životne izbore i navike.

Zahvaljujemo  timu OŠ Finida na ovoj lijepoj i uspjeloj aktivnosti hodanja za zdravlje u ime svih organizatora!

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email