NEWS
HALF MARATON S

POREČKA KOALICIJA „ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE“ OSVRNULA SE NA STANJE U AGROLAGUNI

17.04.2017. 23:59; ; Početna / Politika / POREČKA KOALICIJA „ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE“ OSVRNULA SE NA STANJE U AGROLAGUNI
2017-04-17_23h59_01

 Osnivanje udruge Agrolaguna najavili su na konferenciji za medije članovi porečke koalicije „Zajedno možemo više“ koju čine SDP, nezavisni vijećnici Stevo Žufić i Dolores  Ghersinich, HSS i HSLS koji su se osvrnuli na loše stanje u toj porečkoj poljoprivrednoj tvrtki koja je donedavno bila u većinskom vlasništvu Agrokora. U međuvremenu je objavljeno da je vlasnik 51  posto dionica Agrolagune koncern Agram, za što su članovi ove porečke koalicije kazali da je prodaja išla u tajnosti, odnosno pod sumnjivim okolnostima.
-Zabrinuti smo što će dalje biti s Agrolagunom, a dali smo već inicijativu da se Grad, Porečani, obrtnici i poduzetnici udruže i otkupe Agrolagunu po modelu Mon Perina iz Bala, jer je smatramo strateškom tvrtkom za Poreštinu. Bez uspjeha smo tražili od porečke gradske vlasti da se uključi i poduzme nešto, pa ćemo to sada učiniti mi osnivanjem udruge za što ćemo angažirati stručnjake i odvjetnike i tako pokušati zaštititi radnike i nasade, kazao je Žufić.
Ako se situacija u Agrolaguni bude negativno rasplela, to će utjecati na cijeli zajednicu, ustvrdio je čelnik SDP-a Rodoljub Kosić.
-U nasadima i vinogradima više nema radnika ni strojeva, čuli smo da na Stanciji Špin više nema dovoljno hrane za životinje, a nema ni goriva za  poljoprivredne strojeve, ustvrdio je Kosić.
-Agrolaguna je financijski i proizvodno uništena. Ratarske proizvodnje nema, silos u Višnjanu je godinama prazan. Povrće se uzgajalo na Kampaladanji, ali ni to više ne postoji. Ivica Todorić je Agrolaguninu pekaru prodao Mlinaru, nema više kooperanata kojih je nekad bilo na stotine, kazao je potpredsjednik HSS-a Zdenko Tomčić.

T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email