NEWS
HALF MARATON S

Porečani ponosni na svoj prvi Advent

mmi3340470
17.01.2017. 19:56; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Porečani ponosni na svoj prvi Advent

Zatvaranjem  klizališta na Trgu Matije Gupca u nedjelju, 15. siječnja, i službeno je završilo prvo izdanje Adventa Poreč.  Prosinac i početak siječnja u Poreču bili su obilježeni brojim rekordima: u odnosu na prošlu godinu ostvareno je 20% više dolazaka te 22% više noćenja, a najviše su nas posjećivali gosti iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije ali i  Hrvatske. Otvoreno je bilo čak 15 hotela, a starogradska jezgra Poreča doživjela je zimu kakvu se ne pamti – zimu ispunjenu koncertima, predstavama, klizanjem i druženjem uz kuhano vino, fritulice i kobasice. I to upravo na Trgu Matije Gupca, koji je tijekom četrdesetak dana ugostio prvo izdanje Adventa Poreč, manifestacije koju su Porečani odmah prihvatili i zavoljeli.

Zasigurno je jedan od omiljenih sadržaja ovog Adventa bilo besplatno klizalište, na kojem se dnevno klizalo više stotina klizača, a nerijetko su i sve klizaljke bile iznajmljene. Bogat dječji program petkom i subotom, ali i gostovanja vrtića i škola tokom tjedna, obogatila su programski dio Adventa, na kojem je održano 25 koncerata. Održana su i druženja Slatko jutro, Z Baloton u Božić i Badnje jutro, a na Adventu su gostovale i brojne porečke udruge koje su predstavile svoje radove i djelovanje.

Velika novost ove godine bila je i Porečka bajka u Vili Polesini. Dječje predstave, podjela poklona i slikanje s Djedom Mrazom u prekrasnom ambijentu, za tu prigodu posebno dekorirane Vile Polesini, razveselilo je porečke mališane. Dolazak na Porečku bajku i Advent bio je poseban za sve one koji su se odlučili dovesti Adventskim vlakićem, stoga, puno hvala Vita Levi na besplatnim vožnjama vlakićem.

Advent Poreč nije donio živost samo u starogradsku jezgru, već i kazališnu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj je održan tradicionalni gospel koncert, brojne dječje predstave, ali i plesna predstava „Ti“. Gradska knjižnica Poreč pripremila je brojne radionice tematske radionice, dok je Centar za mlade organizirao predavanja i kviz večeri, koje su svoje finale doživjele upravo na Adventu.

Porečanima ovaj Advent pripada, i zato vam hvala svima što ste nas vjerno posjećivali i podržavali. Hvala vam i na svim pohvalama, ali i kritikama, koje ćemo zapamtiti za iduće izdanje. Hvala i našim dragim partnerima Adventa, Valamar Rivieri i Laguni Poreč, koji su prepoznali važnost ovakve manifestacije za Poreč i Porečane, ali i za goste i koji su nas podržali svojim idejama i resursima. Hvala Turističkim zajednicama Grada Poreča i Istarske županije, kao i Uslugi Poreč, Sportskoj zajednici te Udruženju obrtnika Poreč na velikoj pomoći u organizaciji.

Puno hvala svim sponzorima , Gradskoj knjižnici Poreč, Pučkom otvorenom učilištu Poreč,  svim osnovnim školama i dječjim vrtićima, porečkim udrugama, svim predavačima i volonterima. Hvala i medijima na velikoj podršci i vjernom praćenju.    

Posebno hvala svim našim izvođačima koji su nas počastili koncertima i uljepšali nam brojne večeri na ovom Adventu.

Vidimo se i iduće zime na Adventu Poreč!

Grad Poreč, A.T.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email