Porečan (39) u zatvoru zbog prijetnji liječnicima Hitne koji su pružili pomoć njegovoj djevojci

10.02.2020. 12:11; ; Početna / Crna kronika / Porečan (39) u zatvoru zbog prijetnji liječnicima Hitne koji su pružili pomoć njegovoj djevojci

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Poreč, ispitalo 39-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Okrivljenik je 2. veljače u 00,56 sati u Poreču, s ciljem da ustraši i uznemiri troje liječnika, medicinskog tehničara i vozača ispostave Zavoda za hitnu medicinu; koji su 30. siječnja 2020. pristupili u njegov dom radi pružanja liječničke pomoći njegovoj djevojci; na svom korisničkom profilu jedne društvene mreže objavio tekst prijetećeg sadržaja.

Dvoje liječnika je pročitalo navedenu objavu i riječi prijetnje te ih je taj sadržaj strašio i uznemirio.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Županijskom sudu u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora 39-godišnjeg okrivljenika koji je sud usvojio i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email