Poreč, Tar-Vabriga i Funtana predstavljeni na sajmu Freizeit Touristik & Garten

Nurnberg 1
09.03.2020. 12:04; ; Početna / Gospodarstvo / Poreč, Tar-Vabriga i Funtana predstavljeni na sajmu Freizeit Touristik & Garten

Od 26. veljače do 01. ožujka 2020. godine turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena je na sajmu Freizeit Touristik & Garten u drugom najvećem gradu Bavarske Nürnbergu a njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takav predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište naročito za goste koji dolaze autom i kamperom. Sajam je to koji se konstantno održava počevši od 1968. godine na sajamskom prostoru od preko 75.000 m2 sa 12 izložbenih hala.  

Ove godine se na sajam prijavilo 900 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Tijekom svojeg petodnevnog trajanja sajam je obišlo više od 80.700 posjetitelja iz raznih zemalja svijeta u potrazi za novitetima prilikom planiranja  svojih godišnjih odmora, što je 23.700 posjetitelja manje nego 2019. godine (25% manje u odnosu na 2019. godinu). Pad u broju posjetitelja možemo pripisati pandemiji koronavirusa.  

Hala 9 bila je posvećena isključivo turističkim destinacijama a Turističke zajednice Grada Poreča, Tara – Vabrige i Funtane predstavile su svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu KROATIEN površine 60 m2  na kojem su svoju turističku ponudu predstavili i Turistička zajednica Grada Zadra, Glavotok Kamp Krk, Jadranka kampovi i hoteli.  

Od informatora posjetitelji su dobili sve informacije o novostima i turističkoj ponudi Poreča, Tar-Vabrige i Funtane a veće zanimanje među posjetiteljima bilo je za kampove nego za hotele. Istra kao destinacija te osobito Poreč kao grad je dobro poznata te tražena destinacija među posjetiteljima koji s odobravanjem gledaju na nove investicije i vesele se novinama te hvale uređenje. Ponudu i atmosferu su informatori podizali uz čašicu malvazije, terana i biske.  

Izniman interes za Hrvatsku potvrđuje kako spadamo u top destinaciju našeg najpoželjnijeg tržišta – Njemačke, te se i dalje moramo truditi i ulagati kako bismo zadržali i opravdali njihovo povjerenje i očekivanja.  

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2019. godini ostvarili su upravo gosti sa njemačkog tržišta (951.201 noćenja) sa udjelom od 28,38% u ukupnom broju ostvarenih noćenja.  

Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u ovoj godini najveći broj posjetitelja Poreštine ponovno biti gosti iz Njemačke.  

Turistička zajednica Grada Poreča

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email